Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Samsun'da 300 kiloluk cinsel istismar zanlısı tutuklandı
        1

        Samsun'un Havza ilçesinde lise öğrencisi kıza cinsel istismar iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki obezite hastası şüpheli tutuklandı.

        2

        Alınan bilgiye göre, 17 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunulması iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan obezite hastası Metin E,

        3

        Havza Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla güvenlik gerekçesiyle sabah saatlerinde işlemleri tamamlandıktan sonra evinden sağlık, itfaiye ve polis ekiplerinin yardımıyla çıkarıldı.

        7

        Soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen zanlılardan Erdem İ. "cinsel istismar" suçundan tutuklanmıştı.

        8

        3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        9

        Obezite hastası olduğu bilinen yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki, hareket etmekte zorlanan Metin E'yi gözaltına almak üzere 25 Mayıs Mahallesi'ndeki evine gitti.

        10

        Ekipler, itfaiye ve sağlık birimlerinden yardım istedi.

        11

        Yaklaşık 15 kişinin yardımıyla brandayla ambulansa taşınan şüpheli, sağlık raporu alınması için götürüldüğü Havza Devlet Hastanesinde işlemler tamamlanamayınca "kaçma ihtimali" olmadığı için ambulansla tekrar evine taşınmıştı.

        12

        M.E.'ye Samsun'da uygun cezaevi bulunamadı. Samsun merkez ilçelerdeki cezaevi şartlarının 300 kiloluk tutuklu için uygun olmaması üzerine M.E., ambulansla İstanbul Metris Cezaevi'ne gönderileceği ifade edildi. Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, lise öğrencisi kıza cinsel istismarda bulunduğu ve fuhuşa aracılık ettiği iddiasıyla obez M.E.’nin tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

        13

        Olayın 300 kilo ağırlığındaki tutuklu açısından hukuki yönünü değerlendiren Avukat Gürbüz, "Tutuklunun sağlık problemleri hastalık gibi nedenlerle tutukluluk durumunda sıkıntı olabileceği düşünülüyor ise böyle bir tutukluluğa resmi sağlık kuruluşlarının, mahkumlara ya da tutuklulara ayrılan bölümlerinde devam olunabilir" diye konuştu. AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ