Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Karaman'daki 'cinsel istismar' sanığının avukatı, temyiz için 'süre tutum' talebinde bulundu

        Temyiz için yasal olarak hüküm açıklandıktan sonra 7 gün içinde başvuru yapılabiliyor.Karaman'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği ‘ne (KAİMDER) ait olduğu ileri sürülen yurtlarda kalan 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen 5 mart günü tutuklandı.

        Mağdurlardan 7'sine tecavüz, 2'sine cinsel istismar, 1'ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmek suçundan 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem Büyüktürk, 'Kasten yaralama' 'Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'Çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından geçen 20 Nisan günü Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yapılan ön duruşmalarda mağdur çocukların ifadesi alındığı için çocuklar ve ailelerinin katılmadığı ilk duruşmada Muharrem Büyüktürk, hiçbir indirim uygulanmadan 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        TEMYİZ 'SÜRE TUTUM' TALEBİ

        Muharrem Büyüktürk'ü, Karaman Barosu'ndan hiç bir avukatın savunmak istememesi üzerine Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğince zorunlu olarak güçlükle ikna edilip Büyüktürk'ü savunmak için atanan avukat, yine CMK gereği kararı temyiz için Yargıtay'a taşıyacak. Ancak gerekçeli karar açıklanmadığı içinde avukat tarafından gerekçeli karar açıklanana kadar temyiz talebi süresinin durdurulması için Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne, dün ‘Temyiz Süre Tutum Talebi'nde bulunmak için ‘Müddeti Muhafaza' dilekçesi verdiği ortaya çıktı.

        Mahkemeye bulunan talepte 'Sanığın cezalandırılmasına ilişkin tüm mahkumiyet kararlarını usule ve hukuka aykırı bulmakla temyiz ediyoruz' denildi. Gerekçeli karar geldikten sonra temyiz haklarının kullanılacağı belirtildi.

        CMK'ya göre temyiz incelemesi, 15 yıl ve daha fazla hapis cezalarına ilişkin hükümler de dahil, ancak temyize yetkisi olanın başvurusu üzerine yapılabilir. Temyiz istemi, hükmün yüze karşı açıklanmasından veya yoklukta verilmişse tebliğden itibaren 7 gün içinde bölge adliye mahkemesi ceza dairesine dilekçe verilmesi veya zabıt katibine sözlü bildirimde bulunulması şeklinde olur. Tutuklu sanık başvurusunu tutukevi müdürüne de yapabilir.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ