Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak ve Mardin'de PKK'ya büyük darbe
        1

        Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda, teröristlerin patlayıcı imalathanesi olarak kullandığı evde tüplerle güçlendirilen 500 kilogram patlayıcı güvenlik güçleri tarafından kontrollü olarak imha edilmesi sağlandı.

        2

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet güçlerinin müşterek operasyonu, Cumhuriyet, İsmetpaşa, Gazi Paşa, Dicle ve Bahçelievler Mahallelerinde devam ediyor.

        3

        Dicle Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından patlayıcı imalathanesi olarak kullanılan bir eve giren güvenlik güçleri, evde değişik boyutlarda toplam 29 tüple güçlendirilmiş 500 kilogram patlayıcı, bol miktarda yaşam malzemesi buldu.

        4

        Bölge boşaltılırken, bomba imha ekipleri eve girerek patlayıcı ve düzenekleri inceledi.

        5

        Teröristlerin evin değişik bölümlerine tuzakladıkları patlayıcıları kablolarla birbirlerine bağladıklarını, metal parçaları, bilye ve çivilerle güçlendirdiklerini tespit eden uzmanlar, daha sonra çevre güvenliğini alarak kontrollü olarak patlayıcıları imha etti.

        6

        Bugüne kadar toplam 260 terörist etkisiz hale getirildiği operasyonda, 150 barikat kaldırıldı, 25 çukur kapatıldı, 762 el yapımı patlayıcı imha edildi.

        7

        MARDİN'DE PKK'LILAR KURAN-I KERİM'İ KULLARAK PATLAYICI TUZAKLADI

        Güvenlik güçlerinin manevi değerlere yönelik hassasiyetinden faydalanmak isteyen teröristler, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terk ettikleri eve Kur'an-ı Kerim'i kullanarak patlayıcı tuzakladı.

        8

        Nusaybin'de kamu düzeninin yeniden sağlanması, teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların bertarafına yönelik operasyon devam ediyor.

        9

        Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca gerçekleştirilen operasyon kapsamında 300'e yakın terörist etkisiz hale getirildi, 200 civarında barikat kaldırıldı. Operasyon kapsamında teröristlerce kullanıldığı tespit edilen evlerde arama yapılıyor. Terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle çok dikkatli davranan güvenlik güçleri, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

        10

        Teröristlerin, güvenlik güçlerini hedef alan tuzaklamaları ise dikkati çekiyor. Güvenlik güçlerinin manevi değerlere yönelik hassasiyetinden faydalanmak isteyen teröristler, Fırat Mahallesi'ndeki evde Kur'an-ı Kerim'i kullanarak patlayıcı tuzakladı.

        11

        El yapımı patlayıcı düzeneğini kuran teröristler, Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını yırtarak patlayıcının üzerine örttü. Bölücü terör örgütü üyeleri, güvenlik güçleri Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını yerden aldığında düzeneğin harekete geçmesini planladı. Dikkatleri sayesinde tuzağı fark eden güvenlik güçleri, patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

        12

        Bir başka evde ise patlayıcı yerleştirilen sobanın üzerine dua kitabı bırakılarak tuzak hazırlandığı tespit edildi. Güvenlik güçleri, operasyon kapsamında 700'e yakın el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ