Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Aylin Nazlıaka'nın kaçak su kullanmadığı ispat edildi

        ASKİ'nin, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya, ikamet ettiği sitede kaçak su kullandığı iddiasıyla açtığı dava reddedildi.

        Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesinde yapılan duruşmaya, ASKİ avukatı Çağrı Alkan ile Nazlıaka'nın avukatı Mehmet Cemal Yoğurtçuoğlu katıldı.

        Hakim Bülent Katar, bilirkişi raporunun mahkemeye sunulduğunu bildirdi.

        Kaçak su kullanımı iddiasıyla açılan davada sunulan bilirkişi raporunda; "Kaçak su kullanıldığına ilişkin sadece bir 'T' bulunması, herhangi bir bağlantının görülmemiş olması, keşfen belirlendiği üzere bu 'T' hattından bağlantı yapılmasının zorluğu ve başkaca bir tespit bulunmaması, özellikle, kaçak su kullanıldığının tespit edilememiş olması karşısında, davalının kaçak su kullanmadığı sonucuna varılmıştır." değerlendirilmesine yer verildi.

        ASKİ avukatı, yeni bir bilirkişi raporu alınması talebinde bulundu.

        Hakim Katar, raporun olaya uygun, gerekçeli ve hüküm kurmaya elverişli bulunduğundan yeni bir rapor alınması talebini reddetti. Katar, yargılamanın bittiğini bildirerek, Nazlıaka hakkındaki kaçak su kullandığı gerekçesiyle açılan davanın reddine karar verdi.

        ASKİ, Nazlıaka'nın konutunun bulunduğu sitede yapmış olduğu kontrolde, kaçak su kullandığı gerekçesiyle dava açmıştı.

        Öte yandan, usulsüz atık su deşarjı yaptığı gerekçesiyle aynı mahkemede hakkında açılan davada ise Nazlıaka'nın ASKİ'ye 3 bin 32 lira su borcu ödemesine hükmedildi. Nazlıaka'nın avukatının bu karara itiraz ettiği öğrenildi.

        AA muhabirine açıklamada bulunan Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, kaçak su kullandığına dair iddiaları "iftira" olarak nitelendirdi.

        Nazlıaka, " Bugün bu dava sonuçlandı, kaçak su kullanmadığımız mahkeme kararı ile tescil edildi. Buradan bir kez daha algı operasyonu ile siyaseti şekillendirmeye çalışanlara sesleniyorum; gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Ben bundan sonra da Ankaralıların hakkını korumak adına, yaşanan tüm sorunları dile getirmeye devam edeceğim. Sindirme, susturma politikalarına asla geçit veremeyeceğim."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ