Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan atama açıklaması

        GAZETE HABERTÜRK

        Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen atamasınının ağustosta olmayacağını, artık şubatta yapılacağını söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda Maarif Vakfı Tasarısı üzerinde soruları yanıtlayan Yılmaz, öğretmen atamalarından lise protestolarına kadar birçok konuda açıklama yaptı:

        ÖĞRETMEN AÇIĞI 67 BİN: Atanamayan öğretmenler sorunu var ama ihtiyacın 67 bin olduğu yerde “100 bin atama bekliyoruz” sözü... Gerçekçi olmamız gerekir. Ağustosta atama yapmıyoruz. Sonraki alım da şubatta olacak.

        ATATÜRK ORTAK DEĞER: Hepimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz. Cumhuriyet’imizin kurucusudur, Meclis’imizin ilk başkanıdır. Ortak değerimizdir.

        EĞİTİM GERİYE GİTMİYOR: TEOG sınavına 1 milyon 300 bine yakın öğrencimiz girdi. Van Erciş, Balıkesir Edremit, Ağrı Diyadin, Şırnak İdil ile Tunceli de dahil 980 öğrencimiz 120 tam puan aldı. Bu gençlerin olduğu bir Türkiye’de eğitimin geriye gittiğini söylemek doğru değildir.

        SIRTLARINI DÖNMEYİP PANKART AÇSALARDI: Fikri ve vicdanı hür gençler yetiştiriyoruz. Demokratik çerçevede bize gösterdiği her tepki, hoş geldi, sefa geldi; gurur duyarız. Yani öğretmene sırtını döneceğine, pankartla “Sizinle aynı fikri paylaşmıyorum” veya “Bu yaptığınız yanlıştır” demek daha demokratik, geleneğimize ve değerlerimize daha uygun tepki olur

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ