Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik LGBT Onur Yürüyüşü öncesi Taksim Meydanı'na polis bariyerleri getirildi

        Taksim'deki LGBTİ yürüyüşüne İstanbul Valiliği'nin izin vermeyeceğini açıklamasının ardından Beyoğlu Belediyesi'ne ait işçiler, polis bariyerlerini İstiklal Caddesi ile Taksim Meydanı'na indirdi. Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresi ile İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm ara sokakların bariyerle kapatılarak olası gösterinin önüne geçilmesinin hedeflendiği iddia edildi.

        İstanbul Valiliği, LGBTİ'nin yapmayı planladığı yürüyüşleri izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Açıklamada, "Bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada, LGBTİ üyeleri tarafından 19-26 Haziran 2016 tarihlerinde Taksim'de düzenleyecekleri bir yürüyüşe çağrı yapıldığı anlaşılmaktadır. Valiliğimizce, başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan günlerde bu yönde bir toplantı ve gösteri yürüyüşü tertip edilmesine izin verilmeyecektir. Bu tür etkinliklerin nerelerde yapılabileceği de, yasa gereği önceden ilan edilmiştir. Değerli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemelerini, güvenlik güçlerinin bu yönde yapacağı uyarılara riayet ederek yardımcı olmalarını rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz." denilmişti.

        LGBTİ'DEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valiliği'nin yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından İstanbul LGBTİ ve Onur Haftası Komisyonu'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Valiliğin bu kararı hukuka ve kanuna aykırıdır. Konuyla ilgili hukuki süreci Onur Haftası Komitesi olarak takip edeceğimizi ve yargı mercilerine başvuracağımızı duyuruyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

        ALPEREN OCAKLARI TEHDİT ETMİŞTİ

        Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican da, basın toplantısı düzenleyerek, onur yürüyüşünü yaptırmayacakları tehdidinde bulunmuştu. Mican, "Biz her şeyi göze aldık, direk yürüyüşü engelleyeceğiz." açıklamasını yapmıştı.

        Yapılan açıklamaların ardından Beyoğlu Belediyesi'ne ait işçiler, kamyonlar dolusu bariyeri Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresine indirdi. İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokakların da yarın bariyerlerle kapatılacağı belirtildi. Bariyerlerle izin verilmeyen eylemin yapılmasının önüne geçileceği ifade edildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ