Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul semalarında 'tanımlanamayan helikopterler' görülürse vur emri!

        Uzay KESMEN-GÖKHAN ARTAN / İSTANBUL

        Bu akşam saatlerinde İstanbul semalarında tanımlanamayan helikopterlerin görüldüğü iddiaları üzerineİstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın tanımlanamayan ve güvenliği tehlikeye sokacak bir helikopter görülmesi durumunda vur talimatı verdiğive bu çerçevede tüm önlemlerin alındığı belirtiliyor.

        İstanbul hava sahasında darbecilerin uçurabileceği hava araçlarıyla ilgili de alarmı devam ediyor. Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri, gece pilotlara 'uçucu cisim' görüp görmediklerini sürekli sorması dikkat çekti.

        "HERHANGİ BİR UÇUCU CİSİM TAKİP EDERSENİZ RAPOR EDİN"

        Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi saat 01:05'de havada olan pilotlara yaptığı bilgilendirme ve dikkatli olmaları konusunda yaptığı anons dikkat çekti. Pilotlar ve hava trafik kontrolörlerin iletişim sağladığı frekanstan pilotlara uçucu bir cisim görülüp görülmediği konusunda sorulur yöneltildi. Kontrolörler bunlara karşı pilotların dikkatli olmasını istedi.

        Kontrolör bir pilota, "Yüksek irtifalarda herhangi bir uçucu bir cisim takip ederseniz rapor edin" bilgilisini paylaştı. Pilot ise "negatif" diyerek görmediği yönünde cevap verdi. Kontrolör başka bir pilota da herhangi bir uçucu konusunda müteyakkiz olmasını istedi. Pilot ise "Herhangi bir uçak olursa rapor edeceğiz" cevabını verdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yurt genelinde hava sahası kontrolü ve güvenlik amaçlı F-16'larla devriye uçuşları başlatılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ