Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Van'da menfeze yerleştirilen bomba infilak etti; 1 şehit, 2 yaralı

        Van'ın Gürpınar'ın ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yola önceden yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu bir uzman çavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

        İstanbul'daki patlamanın ardından bir patlama haberi de Van'dan geldi. Gürpınar ilçesi Yalınca mahallesi yakınlarında askerlerin menfez ve yol kontrolleri sırasında PKK'lı teröristler tarafından önceden yerleştirilmiş bomba infilak etti.

        Meydana gelen patlamada, 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Bombayı yerleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Van Valiliğinden, Gürpınar ilçesinde yaşanan bombalı saldırı ile ilgili açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında, "İlimiz Gürpınar ilçesi Yalınca Jandarma Karakol Komutanlığı bölgesinde, 06 Ekim 2016 günü yol güvenliği sağlamak ve mayın/EYP araması yapmak üzere görevlendirilen ekiplerimiz, Van-Şırnak il yolu Taşnacak mezrası mevkiinde saat 16.15 sıralarında bir menfezi yaya olarak kontrol ettiği sırada bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden tuzaklanmış EYP patlatılmış, olayda jandarma Uzman Çavuş Taha Emre Zileligil şehit olmuştur" denildi.

        Meral YILDIZ/ VAN

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ