Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'deki Mithat Erdal dosyası 4 yıl sonra yeniden açıldı
        1

        Mersin Tarsus’ta, tarihi eser kaçakçılığı şebekelerini araştıran, 4 yıl önce öldürülen polis memuru Mithat Erdal’ın eşi Sibel Erdal, kocasının cinayetiyle ilgili soruşturmanın dönemin emniyet ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nce engellendiğini iddia etti. Bu yönde Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe verdi. Eşin talebi üzerine dosya yeniden açıldı. Mithat Erdal’ın haklarında bilgi verdiği definecilere ait 4 evin avlusunda, 4 yıl sonra delil için kazı çalışmaları başlatıldı.

        2

        2012’de tarihi eser kaçakçılığı şebekeleri konusunda emniyete bilgi veren polis memuru Mithat Erdal (42), esrarengiz bir cinayete kurban gitti. Erdal’ın, bir işyerinde 3 arkadaşıyla şakalaşırken kendi beylik tabancasından çıkan kurşunla başından vurulduğu öne sürüldü.

        3

        2 çocuk babası polisin eşi Sibel Erdal da eşinin bir suç şebekesi tarafından öldürüldüğünü belirtti. Soruşturma sonunda Erdal’ı öldürdüğünü itiraf eden Hüseyin Yasak, 25 yıl hapse çarptırıldı.

        4

        4 EVDE KAZI BAŞLADI

        Dönemin Tarsus Emniyet Müdürü Sadettin Yaşar Aksoy ile Kaçakçılık Büro Amiri Mustafa Türkmen’in cinayetin kaçakçılık yönüyle soruşturulmasını engellediğini öne süren Sibel Erdal’ın Cumhurbaşkanlığı’na başvurusu üzerine dosya yeniden açıldı, Tarsus’ta 4 evin ortak avlusunda kazı başladı.

        5

        Evlerden 3’ünün tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alınan kişilere ait olduğu, 1’inin ise öldürülen polis memuru tarafından kiralandığı öne sürüldü. Kazı çalışması 5 gündür sürerken Erdal, eşini ölüme götüren süreci Habertürk’e şöyle anlattı:

        6

        ‘ÖLDÜRDÜLER’

        “2011’de Roma dönemine ait tarihi eser bulan 7 defineci tutuklandı. İstihbaratı eşim vermişti. Bu olaydan sonra defineciler kocamı ihanetle suçladı. O dönemde emniyet müdürü kocamı çağırdı. Birlikte gittik. Müdür kocama ‘Git Kaçakçılık Amiri’ne konuyla ilgili bilgi ver’ dedi. Mithat, çıktıktan sonra ‘Bunlar da işin içinde’ dedi. Ankara’ya gidip her şeyi anlatacağını söyledi.

        7

        O dönemde bir kazıda 32 şamdan, sikkeler ve altın taslar bulunmuş, ancak o müdürler ‘Kazı boş çıktı’ diye rapor düzenlemişler. Mithat da ‘Onlara yedirmem’ diyordu. Bu yüzden öldürüldü. Ancak olay bu yönüyle soruşturulmadı. ‘Başıma bir şey gelirse emniyetteki amirlerim ve tutuklanan 7 kişi sorumludur’ dedi. Bu sözleri söyledikten 11 gün sonra öldürüldü.”

        8

        ‘FETÖ’DEN YARGILANIYORLAR’

        Olayın aydınlatılması için defalarca Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verdiğini ancak sonuç alamadığını belirten Sibel Erdal, “Müfettiş beni dinlemeden kendi bildiğini yazdı, tehdit ederek ifadeye imza atmamı istedi” dedi.

        9

        Dönemin Tarsus Emniyet Müdürü Aksoy’un FETÖ soruşturmasında tutuklanmasının ardından savcılığa bir dilekçe daha verdiğini anlatan genç kadın, “Eşimin öldürüldüğü bölgeye yakın ve sürekli definecilerle görüştüğü sokakta güvenlik güçlerinin kazı yaptığını öğrendim. Bu, cinayetin aydınlatılması için umut verdi” diye konuştu. Kaçakçılık Büro Amiri Mustafa Türkmen de FETÖ’den açığa alınmıştı.

        Beycan ÜÇKARDEŞ- Hakan BULUT/ GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ