Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da fuhuş için müşteri bekleyen kadınlara suçüstü
        1

        Konya'da fuhuş yapmak amacıyla geceleri yol kenarına çıkan uyuşturucu bağımlısı 15 kadın, polis tarafından müşteri bekledikleri sırada suçüstü yakalandı.

        2

        Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Karatay ilçesinde geceleri yoldan geçen sürücülerle para karşılığında cinsel ilişkiye giren kadınların olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

        3

        Bunun üzerine polis, fuhuş yapıldığı belirtilen Aziziye Mahallesi'ndeki Üçler Mezarlığına yakın mesafede bulunan Piri Esat Caddesi'ne ve Mengüç Caddesi üzerinde kadınları takibe aldı.

        4

        Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 15 kadın, söz konusu caddelerin kenarında müşteri bekledikleri sırada yakalanarak gözaltına alındı.

        5

        "BİZİ KESSENİZ DE SOKAKLARA ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

        Uyuşturucu bağımlısı olan hayat kadınlarının yoldan geçen sürücülerle 50 ila 100 lira karşılığında anlaştıktan sonra tenha yerlere giderek cinsel ilişkiye girdikleri ileri sürüldü.

        6

        Ayrıca kadınlardan bazılarının evli ve çocuklu olduğu, birlikte oldukları kişilerden aldıkları paralarla uyuşturucu temin ettikleri ve çocuklarının geçimini sağladıkları belirtildi.

        7

        Suçüstü yakalanan kadınlardan bazılarının polise, "Bizi kesseniz de, uyuşturucu almak ve geçimimizi sağlamak için bu sokaklara çıkmaya devam edeceğiz" dedikleri iddia edildi.

        8

        Gözaltına alınan 15 kadın geniş güvenlik önlemi altında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

        9

        Bu sırada bazı kadınlar kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına sözlü saldırıda bulundu.