Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 30.01.2017 İstanbul'a kar ne zaman gelecek
        1

        Meteoroloji'nin saatlik hava tahminine göre, İstanbul'da gece 03.00'de başlaması beklenen hafif kar yağışı 09.00'a kadar etkili olacak. İstanbul'da yarın için kar yağışı beklenmiyordu.

        2

        İstanbul'un bazı ilçelerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili oldu. Kısa süre etkili olan bu yağış İstanbulluları şaşırttı.

        3

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yüksek ilçelerde kısa süreli bir kar yağışının etkili olmasının ihtimal dahilinde olduğu belirtildi.

        4

        Konuştuğumuz Meteoroloji uzmanı, karla karışık yağmurun görülebileceğini belirterek, sıcaklık değerlerinin bu tür yağışlara uygun olduğunu söyledi.

        5

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel ise Boğaziçi çevresindeki yüksek ilçelerde (Etiler, Maslak vb.) karla karışık yağmur ve kar tanelerinin görülebileceğini belirtti.

        6

        Özellikle sabah saatlerde havanın çok soğuk olması nedeniyle yağışın bazı ilçelerde kar şekline dönebildiğini söyleyen Öztel, "İlerleyen saatlerde sıcaklık artacak, sıcaklık 5-6 dereceye kadar çıkacak" dedi. Şubat ayının ilk 10 günlük tahminlerine, İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor.

        7

        AA'nın haberine göre, İstanbul'da, cumartesi günü yağmur bekleniyor ancak cuma gününden itibaren cumartesi, pazar, pazartesi sıcaklık artıyor. Cuma, cumartesi, pazar, pazartesi günleri sıcaklık 12 derece dolaylarında mevsim normallerinin biraz üzerine çıkacak.

        8

        Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bugün Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Sivas, Yozgat, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin kar yağışlı, Tekirdağ, Muğla çevreleri ile İstanbul'un kuzey, Antalya'nın batı ilçelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

        9

        Salı ve çarşamba günü itibariyle yurdun kuzey ve doğu kesimlerindeki yağışlar aralıklarla devam edecek.

        16

        Cuma yurtta hava durumu...

        17

        Meteoroloji, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nda çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

        18

        Açıklamada, "Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde, mevcut kar örtüsü üzerine yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

        19

        Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor. Meteoroloji'den "Doğu Akdeniz'de rüzgarın yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, batısında kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba günü (01.02.2017) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir" uyarısı yapıldı.

        20

        Doğu'daki illerde yoğun kar yağışının etkili olması tahmin ediliyor. Salı ve çarşamba günü için uyaran Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:

        21

        "Yurdumuzun doğu kesimlerinde 31.01.2017 Salı ve 01.02.2017 Çarşamba günü beklenen kar yağışlarının Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın doğu, Van’ın ve Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ile özellikle çığ tehlikesi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ