Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Karneler saat kaçta verilecek? 2017 Karneler ne zaman verilecek? Karneler ne zaman alınacak?

        Uzun süren bir eğitim-öğretim yılının da sonuna gelindi ve karne günü geldi çattı. Öğrenciler ve veliler de heyecanla karnelere bakmak istiyor. Peki karneler saat kaçta veriliyor? İşte karne günü hakkında detaylar...

        KARNELER SAAT KAÇTA VERİLİYOR?

        Karnelerin dağıtımıyla ilgili resmi bir saat dilimi olmasa da her okul idaresinin belirlediği saatler bulunmaktadır. Genel olarak karneler sabahçı öğrenciler için saat 09:00 ile 11:00 arasında dağıtılmaktadır. Öğleden sonra okula giden öğrenciler için ise karneler 13:00 ile 14:00 arasında dağıtılmaktadır.

        Bazı okul idareleri, karnelerin dağıtılacağı saat bilgisini velilere veya öğrencilere sms yoluyla bildirmektedir. Karnelerin dağıtılmasıyla ilgili her okul farklı saatler belirleyebilir. Bu nedenle karnelerini almak isteyen öğrencilerin okula erken saatlerde gitmesi tavsiye edilmektedir.

        REKLAM

        YAZ TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

        Karnelerin dağıtılmasının ardından milyonlarca öğrenci 3 aylık bir yaz tatiline başlayacak. Tatil boyunca yoğungeçen eğitim-öğretim yılının yorgunluğu atılacak ve öğrenciler hem bedenen, hem de zihnen dinlenecek.

        Yaz tatili, 17 Eylül 2017 tarihinde sona erecek ve 18 Eylül 2017 Pazartesi günüders zili yeniden çalacak ve yurt genelinde milyonlarca öğrenci yeniden okul sıralarına dönecek.

        2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

        TATİLDE NELER YAPILMALI?

        3 aylık yaz tatilinde uzmanlar öğrencileri tatili iyi değerlendirmeleri konusunda uyarıyor. Peki 3 aylık yaz tatilinde neler yapılmalı?

        • Konu tekrarı yapılmalı,
        • Sosyal aktiviteler yapılmalı,
        • Akraba ziyaretleri yapılmalı,
        • Vücut ve zihin dinlendirilmeli,
        • Spor yapılmalı ve dengeli beslenilmeli,
        • Uzun süre bilgisayar oyunları başında vakit geçirilmemeli,
        • Doğa gezileri yapılmalı,
        • Müzeler ve sanat galerileri gezilmeli.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ