OYAK iddianamesi kabul edildi
Danıştay saldırısı ile ilgili yürütülen soruşturmada önemli gelişme
Özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Danıştay saldırısında kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı'' iddiasına ilişkin 10 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Davanın ilk duruşması ise 13, 14 ve 15 Ağustos'ta görülecek.
Danıştay saldırısı sırasında güvenlik kameralarının çalışmadığı belirtilmiş ve bu konu tartışmalara neden olmuştu. Kameraların kasıtlı olarak çalıştırılmadığı ve bazı görüntülerin silindiği iddiaları gündeme gelmişti.
Soruşturma kapsamında ayrıca OYAK güvenlik şirketinde aramalar yapılmış bazı yöneticileri tutuklanmıştı. Tutuklanan şüpheliler şunlar: Olay tarihinde Oyak Güvenlik Sistemleri Şirketi Genel Müdürü olan emekli Albay Orhan Çoban, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Bilgi İşlem Müdürü Barış Demirtaş, teknisyen Serkan Akyıldız, Montaj Bakım Şefi Metin Almalı ile Montaj ve Bakım Teknisyeni Murat Ünal. Ünal daha sonra itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.