Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa FSM'de feci kaza

        Eray EROLLU / İSTANBUL (AHT)

        İstanbul Esenler Otogarı'ndan Niğde'ye gitmek için yola çıkan otobüse, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) girişinde hatalı sollama yapan otomobil çarptı. Aynı yönden gelen bir başka otomobil de kazaya karıştı. Çarpmanın şiddetiyle otomobilin motoru yerinden fırlarken, sürücü olay yerinde öldü, ağır yaralanan 1 kişi de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Araçta bulunan 2 kadın da ağır yaralandı. Kazaya karışan diğer araçta bulunan 2 kişi ile otobüsteki 5 kişi de hafif yaralandı. Kaza nedeniyle FSM'den Avrupa yakasına geçiş yaklaşık 2 saat boyunca yapılamadı.

        Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bakım çalışmaları devam ederken, alınan kararla trafik sıkışıklığını çözmek için köprülerden geçişlerin ücretsiz olmasına 3.5 saat kala akıllara durgunluk veren bir kaza yaşandı.

        Esenler Otogarı'ndan Niğde'ye gitmek üzere yola çıkan 06 LUU 51 plakalı yolcu otobüsünün şoförü, saat 20.00 sıralarında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçmek için hunilerle ayrılmış ek şeride girdi. Köprüye girmeye hazırlanan otobüs, sollama yapmak için bu şeride giren ve İzmit'te bir yakınlarının cenaze töreninden dönen Orhan Kar'ın kullandığı 34 BB 2467 plakalı araçla çarpıştı. Otobüse çarpan aracın motoru yerinden fırlarken, araç otobüse çarptıktan 100 metre ileride durabildi. Bu sırada, aynı yönden gelen bir başka araç da otomobile çarptı.

        SÜRÜCÜ OLAY YERİNDE CAN VERDİ

        Hatalı sollama yapan aracın sürücüsü Orhan Kar olay yerinde hayatını kaybederken, Fatih Kar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.Birgül Kar ve Fatma Yücel ağır yaralandı. Yaralılardan Birgül Kar aracın içinde sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar yaralıların yardımına koşup sağlık ekipleri ile itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye erleri Birgül Kar'ı uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden kurtardı. Ağır yaralanan kadın ile Fatma Yücel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazaya karışan diğer otomobildeki 2 kişi ile otobüste bulunan 5 kişi de hafif yaralandı.

        KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU

        Kaza nedeniyle FSM'nin Asya'dan Avrupa yönüne giden şeritleri tamamen kapandı. Avrupa'ya geçmek isteyenlerin oluşturduğu kuyruk Ataşehir'e kadar ulaştı. Anadolu yakasına geçmek isteyenler de 2 şeridin onarımda olması, gelişteki ek şeridin de kaza nedeniyle kapanmasıyla 2 şeridi kullanmak zorunda kaldı. Burayı kullanan sürücer de kazayı seyretmek için yavaşlayınca araç kuyrukları Seyrantepe'ye kadar ulaştı. Trafik, saat 22.00 sıralarında kaza yapan araçların yol kenarına çekilip yolun temizlenmesiyle normal seyrine döndü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ