Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da ATM'ye monte ettikleri cihazlarla kredi kartlarını kopyalayıp, şifresini görüntüledikleri 180 kredi kartından toplam 1 milyon lira para çektikleri iddia edilen 1'i kadın 8 kişi yakalandı.

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da ATM'ye monte ettikleri cihazlarla kredi kartlarını kopyalayıp, şifresini görüntüledikleri 180 kredi kartından toplam 1 milyon lira para çektikleri iddia edilen 1'i kadın 8 kişi yakalandı.

        Kazım Karabekir Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmeleri önündeki bir bankanın ATM'si önünde 10 Şubat'ta bekleyen şüpheli kişi yapılan ihbar üzerine yakalandı. ATM'de yapılan incelemede şüphelinin, ATM'nin kart giriş bölümüne mikro CD kart yerleştirdiği, ayrıca kartın şifresini öğrenmek için de ATM'ye kamera yerleştirdiği saptandı. Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ATM'ye cihaz yerleştiren şahsın sorgusunun ardından soruşturma başlattı. Mahkeme kararıyla, dolandırıcılık çetesinin elemanlarının telefonları dinlemeye alındı. Yaklaşık 6 ay boyunca sürdürülen teknik ve fiziki takip sonucu önceki gün değişik adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.

        1 MİLYON DOLANDIRDILAR

        Çete lideri Mehmet Y. ile aralarında S.E. isimli bir kadının da bulunduğu O.K., M.G., M.A.Y., S.A., Ç.Ö. ve H.B. yakalandı. Yapılan araştırmada, çetenin, 180 kişinin hesap ve kredi kartlarını kopyalayıp, şifrelerini öğrenerek toplam 1 milyon lira para çektiği ortaya çıktı.

        KADIN ÇETE ÜYESİ KARTLARI KOPYALIYORDU

        Gözaltına alınan kadının özel bir şirkette çalıştığı, gri kart kopyalayıp vatandaşın hesabından para aldığı ve çete üyelerinden M.G. ile imam nikahlı olarak yaşadığı belirlendi.

        BANKAYI BİLE DOLANDIRACAKLARDI

        Kart kopyalayarak vatandaşların parasını dolandıran zanlılardan Mehmet Y.'nin hesabına yatan parayı da aynı yöntemle çektirdikten sonra bankaya başvurup dolandırıldığını öne sürdüğü, bankanın 40 bin lira parayı ödemeyi kabul ettiği, ancak polis çeteyi çökertince çetenin bankayı da dolandırmasının önüne geçildiği belirtildi.

        Çetenin dolandırdığı 33 kişi polise başvururken, çete üyelerinden O.K.'nin ağabeyinin de aynı suçtan cezaevinde olduğu belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ