Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da bulunan Şefkat Kapısı Derneği (ŞEFKAT-DER), kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için ilginç bir eyleme daha imza attı.

        Zafer SAMANCI / AHT

        Konya'da bulunan Şefkat Kapısı Derneği (ŞEFKAT-DER), kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için ilginç bir eyleme daha imza attı.

        Dernek, Türk kültürünün en önemli unsurlarından olan ve içinde genç kızların el emeği göz nuru dantelleri, el işlerinin bulunduğu çeyiz sandığının 2013 modelini tanıttı. 2013 model çeyiz sandığında ise el işleri yerine silah, biber gazı, ceset torbası ve panik butonu yer aldı.

        Daha önce kadınların kendilerini koruması için açtığı savunma amaçlı biber gazı kullanımından silah eğitimine kadar eğitim verilen kursla gündeme gelen ŞEFKAT-DER Genel Başkanı Hayrettin Bulan, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attı. Bulan, dernek bünyesindeki sığınmaevinde kalan şiddet mağduru kadınlarla birlikte Kültür Park'ta düzenlediği basın toplantısı ile 2013 model çeyiz sandığını tanıttı.

        Kadına yönelik şiddetin bir türlü azalmadığına dikkat çeken Bulan, Türk kültüründe büyük bir öneme sahip olan çeyiz sandığına konulan eşyaların artık değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bulan, "Önceden evlenecek kızımız için hazırlanan çeyiz sandığına danteller, masa örtüleri, değişik el işleri, kırlentler, yastıklar konulurdu. Bu bizim evlilik kültürümüzün olmazsa olmazıydı. Fakat çağ değişti. Şimdi o eski anam babam çeyiz sandığının yerini 2013 model çeyiz sandığı aldı. Bu çeyiz sandığını tanıtmaktan dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Lakin günümüzde artan kadın cinayetlerine karşı bu çeyiz sandığını tanıtmak mecburiyet oldu" dedi.

        SİLAH, BİBER GAZI, CESET TORBASI ÇEYİZ SANDIĞINDA

        Tanıtılan çeyiz sandığında silah, biber gazı, panik butonu, ceset torbası bulunması dikkat çekerken, Bulan "Ailelere sesleniyorum. Kızınızı evlendirirken hazırlanan çeyiz sandığına koyduğunuz kırlent, nevresim takımı ve el işi dantelleri kaldırarak bunların yerine daha hayati materyaller olan silah, biber gazı ve panik butonunu koyun. Bununla birlikte eğer kızınız var ise mutlaka küçük yaştan itibaren kendini koruyabileceği dövüş sanatı sporları kursuna gönderin. Son olarak kendini koruyamaz da öldürülürse ihtimalini de düşünerek mutlaka bir ceset torbası koyun" dedi.

        Kadına yönelik şiddetin azalacağına her geçen gün arttığına da dikkat çeken Bulan, bunun en büyük nedeninin caydırıcı olmayan cezalar olduğunu söyledi. Bulan "Eşini öldürene tahrik indirimi yaparsan, koruma isteyen kadına koruma vermek yerine panik butonu verirsen, 'öldürüleceğim' diyen kadına 'ölüm hak' dersen işlenen cinayetin ortağı olursun. Bugün işlenen kadın cinayetlerinin yegane ortağı tahrik indirimi yapan hakimler, polis koruması istediği halde ona koruma vermeyen yetkililerdir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ