Kılıçdaroğlu'ndan 'Tehlikeli kutuplaşma' uyarısı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gezi Parkı olayları hakkında konuştu
Kılıçdaroğlu İzmir'de Gezi Parkı olaylarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İşte Kılıçdaroğlu'nun yanıtları:
İstanbul'da halkın seçtiği belediye meclis üyeleri var ama o konuşuyor. Başbakanlıktan ayrıldı, belediye başkanlığı yapıyor derseniz hakkı var. Gezi Parkı'nda olanlar onu kabil etmiyor. Çevreye, yeşile saygı duymak özellikle Başbakanların hakkı. Başbakanın bu açıklamarı doğru değil. Demokrasi dayatma değil, uzlaşma rejimidir. Başbakanın bunu anlaması lazım. O insanlar kentine sahip çıkıyor, özgürlük istiyor, bundan doğal ne olabilir.
HALKLA İNATLAŞMA OLMAZ
Halkla inatlaşma olmaz demokrasilerde. Bir yönetim halkla inatlaşırsa meşruiyet sorunu ortaya çıkar. Yüzde 50 söylemi çok tehlikeli.Yüzde 50 yandaş, yüzde 50'si karşıt gören bir başbakan olamaz. Gezi Parkı'nda her siyasetten insanlar var. Orada AKP'liler de var. Bütün dünya ayağa kalktı, görüyor, herkes görüyor görmeyen tek adam Başbakan.
BİRİLERİNE SÖZ MÜ VERDİN
Topçu Kışlası'nı yapacağım, inadım inat. Birilerine söz mü verdin, bunun için mi vazgeçmiyor? İnadın nedeni bu mu? İstanbul'da otel yapacak yer mi kalmadı? 'Faiz lobisi yaptı' diyor. İzin verme o zaman. Başbakanın yakın çevresindekiler mi böyle sunuyor. Hayatımda bu kadar beceriksiz bir yönetim anlayışına şahit olmadım. Önce İstanbul'un silüetini düzelt. 'Küstüm, niye yüksek bina yaptınız' diyor.
TEHLİKELİ KUTUPLAŞMA
Türkiye tehlikeli bir kutuplaşmaya gidiyor, tek korkum bu. Toplumu kutuplaştırmaya götüren bir adamdan bu ülkeye yarar gelmez. Kendisine oy vermeyeni sevmeyenden bu ülkeye yarar gelmez. Şapkayı öne koyup düşünmeleri lazım. Taksim'deki çocuklar bizim çocuklarımız. Tek istekleri ülkenin çıkarı. O çocuklar kendileri için tek bir şey istemiyor.