Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Madenci, servis beklerden kalp krizi geçirdi, Zonguldak'ta kalp krizi geçiren adam, Ereğli'de işçi servisi beklerken kalp krizi geçirdi

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde işe gitmek için evden çıkan maden işçisi, durakta işçi servisini beklediği sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

        Olay bu sabah saat 06.20 sıralarında Ömerli Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kandilli Beldesi'nde özel bir maden ocağında elektronik ustası olarak çalışan 2 çocuk babası Erman Çetin (50) işe gitmek için evden çıktı. Durakta işçi servisinin gelmesini beklediği sırada kalp krizi geçiren Erman Çetin aniden yere yığıldı. Çevredekiler Erman Çetin için sağlık görevlilerine haber verdiler. Kısa sürede olay yerine gelen 112 sağlık görevlileri yaptıkları tüm müdahalelere rağmen TTK Emeklisi maden işçisini hayata döndüremediler.Özel bir hastanenin morguna kaldırılan Erman Çetin'in akrabaları ve mesai arkadaşları hastane önünde göz yalı döktüler.

        TTK'dan emekli olduktan sonra özel maden ocağında çalışmaya başlayan ve sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Erman Çetin için savcılık otopsi yaptı. Bu arada Elektronik Ustası Erman Çetin'in aynı iş yerinde çalıştığı elektrik ustası mesai arkadaşı Şaban Adıgüzel'in de 1 ay önce iş çıkışında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Çetin ve Adıgüzel'in yanı sıra geçtiğimiz Şubat ayında TTK işçisi Ersin Erdoğan'da yer altında eksi 500 kotunda kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

        TTK'DA DOKTOR YOK

        Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Kandilli Beldesi'nde TTK' da bin 200, özel maden ocağında ise 800 işçi çalışıyor. Yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı ve 2 bin işçinin çalıştığı Kandilli Beldesi'nde iş kazası ve kalp krizi gibi acil olaylarda müdahale de bulunacak sağlık ekibi ve doktorun bulunmadığı ifade edildi.

        Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yetkilileri Kandilli beldesine mutlaka 112 sağlık istasyonu kurulması gerektiğini belirterek, bunun için kendilerine hiçbir ücret talep etmeksizin sendika binasından yer tahsis etmeye hazır olduklarını bildirmişti.

        GMİS yetkilileri Kandilli Beldesi'ne en yakın sağlık merkezinin 17 kilometre olduğunu, iş kazası yada kalp krizi gibi vakalar da ambulansın gelip hastaneye varıncaya kadar yaklaşık 45 dakika vakit kaybı yaşandığını kaydettiler.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ