Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP İstanbul ve İzmir adayları Teke Tek'te MHP İstanbul adayı Rasim Acar, MHP İzmir adayı Murat Taşer

        MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar ve MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer Teke Tek'te Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

        İzmir projelerini anlatan Murat Taşer, "Deniz üzerine ilk defa teleferik hattı çekmek istiyoruz, 7 adayı birbirine bağlayacak" dedi. MHP'nin İzmir'de destan yazağını söyleyen Taşer, "CHP de İzmir'de sağlıklı belediyecilik yapmadı. "İzmir CHP'nin kalesidir" dediler "Herkes cHP'ye oy atmaya mecburdur" anlayışını kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

        İstanbul'daki ulaşım sorununa değinen Rasim Acar ise "İşlevi değişmiş iskelelerimizi yeniden kazandırıp, deniz ulaşımında hizmete sunacağız. Kıyı şeritlerinde faaliyete geçecek deniz hatları üzerine çalışacağız. "Nüfus artışına uygun metro ağını genişleterek 5 yılda 575 KM ile ulaşım hizmetine sunacağız" diye konuştu. Acar, projelerini anlatırken mevcut 2 havalimanına 1'er milyar dolar yapılması halinde 3 Havalimanı'na ihtiyaç kalmayacağını söyledi.

        MURAT TAŞER

        MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taşer'in konuşmasından satır başları:

        Çekirdekten bir belediyeci olarak Burhan Özfatura tarafından yetiştirildim. 1983 yılında DYP kuruluşunda bulundum, rahmetli Başbuğ "senin yerin MHP" deyince MHP'ye geçtim.

        Hayatımın çeşitli dönemlerinde zaman zaman kominist oldum, zaman zaman da faşit. Ama benim çizgimde hiçbir değişiklik olmadı. İnsanlar beni nasıl görmek istiyorlarsa o dönemki şartlarda görmeye devam etsinler.

        İZMİR'İN PROBLEMLERİ

        İzmir sanayide çalışan insan sayısıyla Türkiye'de birinci, sanayi üretiminde 64 kalem katkısı bulunuyor. İzmir'in sanayisinin teşviği kaldırıldı, sanayici sıkıntı çekiyor. Yatırımlar başka bölgeye yapılıyor. 10-15 yıllık süreçte İzmir geri kalmıştır.

        İzmir'deki metro çalışmaları 2014'ün sonuna kadar çok iyi çalışırsa ancak biter. Metro hikayesi İzmir için bir fiyaskodur. İzmir'de bugüne kadar deniz ulaşımı hiç ele alınmamış. İzmir'de gemiler alındı, ona göre iskeleler yapılmadı.

        20 yıllık palmiye ağaçlarını kaldırmaya çalışıyorlar, insanlar tepki vermeyecek sanıyorlar.

        İzmir'in problemleri anonimdir, bellidir. 50 milyonluk yatırım bütçesi ile İzmir'in açıkları kapatılamaz. Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir ile kucaklaşacağı kanaati yok bizde.

        Merkezi hükümet bahane aramasın, metroyu İzmir'e neden getirmediler? Samimi değiller, bunlar İzmir'e şaşı bakmanın en büyük göstergeleridir.

        İZMİR PROJELER

        Deniz üzerine ilk defa teleferik hattı çekmek istiyoruz, 7 adayı birbirine bağlayacak.

        Toplu ulaşım ve çevre temizliği konusunda çalışmalarımız olacak.

        Bornova'da ağaçlı yol meselesi var. Kamu alanına AVM inşaatı izni verdiler.

        "MHP İZMİR'DE DESTAN YAZACAK"

        Binali Yıldırım'ın İzmir'de istendiği söylenemez, hayal kırıklığı yaşayabilirler. CHP de İzmir'de sağlıklı belediyecilik yapmadı. "İzmir CHP'nin kalesidir" dediler "Herkes cHP'ye oy atmaya mecburdur" anlayışını kabul etmiyorum. MHP'nin kamuoyundaki oy potansiyelini biliyorum, ellerindeki kamuoyu yoklamalarından ürküyorlar. MHP İzmir'de destan yazmaya hazırlanıyor, en az 15 ilçeyi MHP alacak. Bu seçimde en büyük kaybı anketçiler verecek, seçimden sonra anketçilerle toplantı yapacağız. İzmir'in 30 ilçesi var, MHP inanılmayacak düzeyde ilçeyi alacak diye düşünüyoruz. CHP kendi vekillerini, adaylarını bir araya toplayamıyor.

        "DAMLA SULAMAYA GEÇİLMELİ"

        İzmir'in Türkiye'de yüzde 12 tarımsal üretimi var, bütçesi tarım ve hayvancılığa dayalı. Geleneksel tarım şu an kontrolsüz bir şekilde vahşi sulamayla yapılıyor, damla sulamaya geçilmesi gerek. GDO'nun hangi boyutlarda olduğunu takip edemiyoruz, bir sistem kurulmalı.

        "GENÇLER ORGANİZE OLABİLSELER..."

        Türkiye'nin kaderini çizebilecek bir genç potansiyeli var. Gençler organize olabilseler kendi belediye başkanını seçerler.

        İzmir'in bir silikon vadisi yok, teknopark ile ilgili teklifler gelmiş ama atıl vaziyette kalmış. Orta teknolojiye dayalı bir sanayisi var İzmir'in yetişen gençler ise yüksek teknoloji ile entegre.

        YEREL SEÇİME DOĞRU

        Manise, Balıkesir'e baksınlar. Referansımız olan belediyeler bunlar. İzmir bu iller baksın. MHP Türkiye'nin her yerinde yükselişte. AK Parti'nin alternatifi MHP'dir cHP değil.

        RASİM ACAR

        MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Acar'ın konuşmasından satır başları:

        Ben hep ülkücüydüm, uzun yıllar sivil toplum örgütlerinde gönüllü faaliyetlerde yer aldım. Son 8 yıldır teşkilatta faaliyet yürüttüm. 1999-2002'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ulaşım ve trafik planlaması yaptım.

        İSTANBUL'UN EN BÜYÜK SORUNU NE?

        Afet en büyük sorun. İstanbul çok ciddi bir deprem riski altında. İkinci olarak Ulaşım ve trafik. Her yıl yüzde 5 trafikteki araç sayısı artıyor. İstanbul'da planlama eksiklerini yıllardır tartışıyoruz. Şehir plancıları olarak noktasal çözümlere karşıyız. İstanbul'un ulaşım sorunu çözülebilir, İstanbul'un şehirlerarası ve uluslararası trafiği var.

        İmar planları sağlıklı olmadığı için şehir planlı büyümüyor, o zaman planlar da başarısız oluyor. İstanbul'un idare sıkıntıları da var, yetki karmaşası yaşanıyor, otorite boşluğu çıkıyor.

        ACAR'IN İSTANBUL PROJELERİ

        Mevcut ulaşım ağının karayolu temelli gelişmiş olması sorundur, diğer alternatifleri geliştireceğiz. İşlevi değişmiş iskelelerimizi yeniden kazandırıp, deniz ulaşımında hizmete sunacağız. Kıyı şeritlerinde faaliyete geçecek deniz hatları üzerine çalışacağız.

        Nüfus artışına uygun metro ağını genişleterek 5 yılda 575 KM ile ulaşım hizmetine sunacağız. Kadıköy-Kartal metro projesi ihtiyaç analizi yapılmadan hayata geçirilmiştir.

        "BUNU YAPARSAK 3. HAVALİMANINA İHTİYAÇ KALMAZ"

        3. Havalimanı ihtiyaç ama mevcut 2 limanın yeterince işletilip işletilmediğine bakmak gerek. Mevcut 2 havalimanına 1'er milyar dolar yatırım yaparsak 3. Havalimanı'na ihtiyaç kalmaz.

        YEREL SEÇİME DOĞRU

        İstanbul'da belediye başkanlığını alırsak ilk genel seçimde iktidarız demektir. İstanbul'un doğal ve beşeri değeleri analiz edilerek projelendirilmeli. İstanbul'da en büyük sıkıntı yaklaşım problemidir.

        "GEZİ OLAY BENZERİ BİR OLAY BİZİM DÖNEMİMİZDE YAŞANMAZ"

        Gezi olayı benzeri bir olay bizim dönemimizde yaşanmaz. Çünkü, katılımcılığı çok önemsiyoruz. Göreve geldiğimiz ilk gün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarını canlı yayınla halkımızın kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

        Şuanda meclis toplantıları katılımcıların, izliyecilerin izlemesi anlamında sığıntı bir alanda yapılıyor. 30-35 kişi izleyebilir. Bu alanı ez 3 bin kişinin izleyebileceği bir alana taşıyoruz.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 20 ihtitas komisyonu var. İmar komisyonu da bunlardan biri. Kapılarını sonuna kadar açıyoruz. Öyle bir mekanizma kuruyoruz ki ihtisas komisyonuna, ihtisas sağasına giren ve o meclis toplantısının gündemiyle alakalı olan ne kadar kamu kurumu, sivil toplum örgütü, akademisyen toplumumuzu temsil eden ne kadar kuruluş varsa bunların görüş bildirmelerini sağlayacağız.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin her türlü planlama, projelendirme, dışarıdan aldığı hizmetler ve halkımıza verdiği hizmetlerin tamamını kurumsallaştırıyoruz. Bu ne demek, hiçbir şekilde kimseye ihtimas tanıyamıyorsunuz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ