Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli: Tekeden süt sağılmaz Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz

        HABERTURK.COM

        MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli seçim günü 41 ilde yaşanan elektrik kesintilerini ve Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi adaylığı ile ilgili iddiaları eleştirdi.

        Bahçeli, "30 Mart akşamı 41 ilde görülen elektrik kesintisi herkesi kuşkulandırmıştır. Bir bakanın yaşanan elektrik kesintilerini kediye yüklemesi milletin zekasına hakarettir. Herhalde kedilere dava açılması gündemdedir ve trafolar Başbakan'ın adamları tarafından kuşatılmış olsa gerektir. Allah'tan doğadaki vahşi hayvanlar baraj sularını içip bitirmemiş, enerji nakil hatlarını kuşlar kemirmemiş, termik santrallerine meteor taşı düşmemiş, sadece paralel kediler suçlanarak vaziyet kurtarılmıştır." dedi.

        Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de konuşan Bahçeli, " Twitter kapatandan cumhurbaşkanı olmaz, adaletten kaçandan, rüşvetçilere kol kanat gerenden cumhurbaşkanı olmaz, evdeki paralarını sıfırlarken haysiyeti sıfıra düşürenden cumhurbaşkanı olmaz. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz."dedi.

        İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

        30 Mart seçimlerinden sonra iktidar partisinde umduğunu bulamayan vatandaşlarım MHP'yi tercih etmişlerdir. AKP'de kopmalar uzanacak ve CHP her türlü çirkefliğe rağmen yerinde saymıştır. MHP iktidarın yegane alternatifi olduğunu 30 Mart seçimlerinde tescil ettirmiştir. Emrimizde devletin imkanlarını yoktu sadece milletimizin vereceği karara güvendik. Elde ettiğimiz netice ile yetinmeyeceğiz.

        Eksikliklerimizi gözden geçireceğiz. Her ihtimalin üzerine giderek önümüzdeki seçim süreçlerine hazırlanacağız.30 Mart seçimlerinden sonra sandıklardan yayılan şaibeler konuşulmuş. Bazı ilçe ve beldelerde seçimlerin yenilenmesine karar verilmiştir. Oy sayımına dönük itirazları bir takım ilçelerde sonuç vermiştir. Pis kokuların yayılması 30 Mart'tan çıkan sonuçları sorgulatmıştır.

        KEDİLERE DAVA AÇILMASI GÜNDEMDEDİR

        30 Mart akşamı 41 ilde görülen elektrik kesintisi herkesi kuşkulandırmıştır. Bir bakanın yaşanan elektrik kesintilerini kediye yüklemesi milletin zekasına hakarettir.

        Herhalde kedilere dava açılması gündemdedir ve trafolar Başbakan'ın adamları tarafından kuşatılmış olsa gerektir. Allah'tan doğadaki vahşi hayvanlar baraj sularını içip bitirmemiş, enerji nakil hatlarını kuşlar kemirmemiş, termik santrallerine meteor taşı düşmemiş, sadece paralel kediler suçlanarak vaziyet kurtarılmıştır.

        SAVAŞA GİRMİŞİZ DE HABERİMİZ OLMAMIŞTIR

        Başbakan balkondan yaptığı konuşmada Suriye ile savaşta olduğumuzu söylemiştir. Ama bu konuşulmamıştır. Sayın Başbakan Türkiye Suriye ile ne zaman savaşa girmiştir. Sayın Erdoğan söyler misin bize savaş kararını kimlerle konuştun? Türkiye'yi kafana göre savaştırmak mı istiyorsun? Milletimizin sorunları çözüm beklerken Başbakan paralel örgüt avına çıkmıştır. Bir de savaşa girmişiz de haberimiz olmamıştır.

        ŞİFRELİ SÖZLERLE İMA ETMİŞTİR

        30 Mart'la beraber Başbakan cumhurbaşkanlığına sıcak baktığını şifreli sözlerle ima etmiştir. Başbakan'ın aday olması halinde Sayın Gül'ün buna saygı duyacağı kendisinin Başbakanlık koltuğuna oturtulacağı bazı vekiller tarafından konuşulmaktadır. Yani ağzı olan konuşuyor. Demokrasi ile yönetilen ülkede iki kişinin keyfine ülke teslim etmek olmayacak bir şeydir.

        TEKEDEN SÜT SAĞILMAZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ

        Bu yüce makama seçilecek şahsiyetin şaibeden uzak temiz sicile sahip olması şarttır. Türk milleti kral seçmeyecek, sultan atamayacak, emir tayin etmeyecek. Peki ne yapacak? Cumhuru temsil edecek, milli kimliğe saygı duyup benimseyecek hakkında şaibe olmayan kişiye onay verecektir. Önce özerkliğe arkasından Kuzey Kürdistan'a açık kapı bırakandan cumhurbaşkanı olmaz, Türkiye'yi birbirine düşürmeye çalışandan cumhurbaşkanı olmaz, bebek katili ile müzakere edenden, teröristlere kucak açandan cumhurbaşkanı olmaz, milleti 36'ya ayırmaya çalışandan, Twitter kapatandan cumhurbaşkanı olmaz, adaletten kaçandan, rüşvetçilere kol kanat gerenden cumhurbaşkanı olmaz, evdeki paralarını sıfırlarken haysiyeti sıfıra düşürenden cumhurbaşkanı olmaz, milliyetçiliği ayaklar altına alandan Türkiye Cumhurbaşkanı olmaz olamayacak.

        İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz. Siyasi görüşü, fikri aidiyeti meshebi ve yöresi ne olursa olsun, ister AKP'li, ister MHP'li, ister CHP'li olsun, her vatan evladı Cumhurbaşkanı olabilir, ne var ki Erdoğan olamaz, milletin terazisi bu sikleti çekmez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ