Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Garipoğlu'nun külçe altınları elde kaldı, Garipoğlu'nun pırlantaları Elazığlı petrolcü Çetin Demir'in oldu,Garipoğlu'nun pırlantalarını o aldı

        Gökay USANMAZ / AHT

        Cem Garipoğlu tarafından öldürülen Münevver Karabulut'un ailesine tazminat ödemeye mahkûm olan Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nun banka kasasında bulunan ziynet eşyaları Küçükçekmece İcra Müdürlüğü'nde açık arttırmayla satışa çıktı. Altınlar, pırlantalar ve altın pırlanta karışık takılar ayrı ayrı satışa sunuldu.

        Toplam 5 kilo külçe altın ve 700 gram altın ziynet eşyasına alıcı çıkmadı.

        Elazığlı petrolcü Çetin Demir altın ve pırlanta karışık 21 adet takıyı 60 bin 200 TL'ye, 11 parça pırlantayı da 12 bin 300 TL'ye aldı.

        Çetin Demir, "Satış için Elazığ'dan geldim. Garipoğlu Ailesi'ni tanımıyorum. Takıların manevi değeri varsa, aldığım paraya onlara veririm" dedi.

        Cem Garipoğlu'nun öldürdüğü Münevver Karabulut'un ailesi, Garipoğlu ve ailesine açtığı tazminat davasını kazanmış, mahkeme Garipoğlu ailesinin 1 milyon 287 bin TL tazminat ödemesine hükmetmişti. Karabulut ailesi, Garipoğlu ailesinin mallarına tedbir kararı aldırarak, Tülay Makbule Garipoğlu'nun babasından miras kalan Niğde'deki tarlalar, iki otomobili ile banka kasasındaki mücevherleri ve Nida Garipoğlu'nun Arnavutköy'deki arsasına satılamaz kaydı koydurdu. Rekor tazminatın Yargıtay tarafından onanmasının ardından, tahsili için ilk satış dün (pazartesi) yapıldı.

        Tülay Makbule Garipoğlu'nun Bahçeşehir'deki bir bankanın kasasında bulunan 49 parça ziynet eşyası Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü'nde açık arttırmayla satışa çıktı. Satış altınlar, pırlantalar ve pırlantalı altın takılar olarak 3 bölümde yapıldı. İlk olarak satışa pırlantalı altın 21 parça ziynet eşyası satışa çıktı. İhaleye tek katılan Elazığlı petrolcü Çetin Demir oldu. Takılar için 17 bin 240 TL teminat yatıran Çetin Demir, açık arttırmada Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir'le çekişerek 60 bin 200 TL'ye takıları aldı.

        ALTINLARA ALICI ÇIKMADI

        İkinci satış 5 kilo külçe altın ve 700 gram altın ziynet eşyası için yapıldı. Açık arttırmanın başlangıç fiyatı 501 bin TL'ydi. Ancak kimse 109 bin TL teminat yatırarak açık arttırmaya katılmadı. Satış alıcı çıkmayınca 11 Haziran'a ertelendi.

        Son olarak ise sadece pırlantalardan oluşan 11 parça ziynet eşyasının satışı vardı. İhaleye 3 bin 100 TL'lik teminat yatırarak yine sadece Çetin Demir katıldı. 10 bin 300 TL'den başlayan açık arttırmada, Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir'in de katılmasıyla fiyat 12 bin 300 TL'ye kadar çıktı. Daha arttıran olmayınca pırlantaları da Çetin Demir satın almış oldu. Açık arttırmaya Garipoğlu Ailesi'nden gelen olmadı. Ailenin avukatlarından Orhan Şahin satışı yakından takip ederek sürekli telefonda bilgi verdi.

        İTİRAZ OLMAZSA 7 GÜN SONRA KESİNLEŞECEK

        Açık arttırmaya 7 gün içinde bir itiraz olmazsa ihale kesinleşmiş olacak ve devletin keseceği yüzde 11 harç sonrasında kalan para Karabulut ailesine verilecek.

        MANEVİ DEĞERİ VARSA AYNI PARAYA BIRAKIRIM

        Katıldığı iki ihaleyi kazanan Çetin Demir satış sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.. Demir, "Biz Elazığ'dan geldik. Ben Garipoğlu ailesini tanımam. Daha önce hiç temasım da olmadı. Ama eğer satılan eşyalardan manevi değeri olanlar olduğunu söylerlerse onlara aldığım fiyata veririm" dedi. Çetin Demir, gazetecilerin "Neden aldığınız fiyata satacaksınız?" sorusuna ise, "Bizim doğuda adet böyledir. Manevi bir değeri varsa veririm. Ne olacak? insanlık öldü mü?" şeklinde cevap verdi.

        SÜREÇ NASIL İŞLEDİ

        Küçükçekmece Aile Mahkemesi rekor tazminata hükmedince, Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir 1 milyon 287 bin TL'lik tazminatın tahsili için icraya başvurdu. Garipoğlu Ailesi ise 110 bin TL'lik harç ödeyerek kararı temyiz etti ve icranın durdurulmasını talep etti. Karabulut Ailesi bunun üzerine Küçükçekmece 1'nci İcra Mahkemesi'ne başvurarak Tülay Makbule Garipoğlu'nun banka kasasından çıkan 49 parça mücevherine kıymet takdiri yapılmasını istedi. İlk bilirkişi mücevherlere 530 bin TL değer biçti.

        Ancak Tülay Makbule Garipoğlu mücevherine az değer biçildiğini iddia etti ve başka bir bilirkişinin değer tespiti yapmasının talep etti. 2'nci bilirkişi de kasalardan çıkan 5 kilo külçe altın, tek taş yüzük, altın ve pırlantadan oluşan 49 parça mücevheri tek tek inceleyip 543 bin TL değer biçti. Garipoğlu yine değeri az buldu ve itiraz etti. Mahkemenin atadığı 3'ncü bilirkişi ise ziynet eşyalarına 640 bin TL değer biçti. Bunun üzerine mahkeme, kıymetli eşyaların satışa çıkarılmasına karar verdi. Karabulut ailesi avukatı Rezan Epözdemir kararla birlikte Küçükçekmece 2'nci İcra Müdürlüğü'ne satış için başvuruda bulundu. Mahkeme 26 Mayıs 2014 Pazartesi gününe satış için gün verdi. Öte yandan geçen hafta Yargıtay mahkemenin verdiği tazminat kararını onadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ