Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dağa kaçırılmak istenen 3 kız operasyonla kurtarıldı,Hakkari'de dağa kaçırılmak istenen çocuklar,Dağa kaçırılan çocuklar,Hakkari'de dağa kaçırılmak istenen 3 kız bulundu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dağa kaçırılmak istenen 3 kız bulundu

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda, 2 kadın gözaltına alındı. Evde ayrıca dağa götürüleceği belirtilen 3 kız da bulundu.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu, "Terör örgütü PKK'ya eleman kazandıran kişilere yönelik" Yeşildere Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, 2 kadın gözaltına alındı. Evde ayrıca dağa götürüleceği belirtilen ikisi 18 yaşından küçük 3 kız da bulundu. Kızların ikisinin Diyarbakır'da eylem yapan annelerin çocukları olduğu öğrenildi.

        SAĞLIK KONTROLÜ

        Operasyonda kurtarılan S.B, Z.T. (17) ve F.K'nin (22), Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubü Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

        İşlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemi altında emniyetten çıkarılan 3 kız, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere zırhlı araçlar eşliğinde minibüsle Hakkari Devlet Hastanesine götürüldü.

        Burada bir süre araçta bekletilen kızlar, hastanede gerekli önlemlerin alınması sonrası sağlık kontrolünden geçirilmek üzere içeri alındı.

        Kızların, sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarılacağı belirtildi.

        "DİYARBAKIR'A GETİRİLECEKLER "

        Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dağa kaçırılmak istenirken kurtarılan 3 kızın ailelerine teslim edilmek üzere Diyarbakır'a getirileceğini söyledi.

        Böğürcü, AA muhabirine, Hakkari Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam eden kızlardan S.B'nin ailesinin Diyarbakır'daki oturma eyleminde bulunduğunu, Ağrı ve Kars'ta ikamet eden diğer ailelerin de çocuklarını almak üzere Diyarbakır'a hareket ettiklerini belirtti.

        Böğürcü, şöyle dedi:

        "Çocuklar şu anda Hakkari'de. Adli işlemlerinin ardından Diyarbakır'a getirilecekler. Bir çocuğun ailesi burada, diğer çocukların aileleri de çocuklarını almak için Diyarbakır'a gelecek. S.B, kaçırılalı 20 gün oluyor. Kars'tan buraya gelerek eylemlere katılan aile neticesini aldı. Diğer çocuklarımız Z.T ve F.K'nın ailelerinin biri Ağrı Doğubeyazıt'ta biri de Kars'ta ikamet ediyor."

        KURTARMA OPERASYONUNUN DETAYLARI

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşayan Sacit B, 20 gün önce emniyet birimlerine müracaat ederek 16 yaşındaki kızı S.B'nin kayıp olduğunu bildirdi.

        Sacit B, 4 Haziran'da Diyarbakır'da terör örgütünce kaçırılan çocukların ailelerinin sürdürdüğü eyleme katıldığı sırada kızı S.B tarafından telefonla arandı. S.B, babasına terör örgütü tarafından iki arkadaşıyla kaçırıldığını ve kırsal alana götürüldüklerini söyledi.

        Polis, Sacit B'yi arayan numaraya ilişkin yaptığı çalışmada telefon kullanıcısının Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde olduğunu tespit etti ve Yeşildere Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, terör örgütüne eleman kazandırma iddiasıyla Kader. E. ve Seher K. gözaltına alındı. Dağa kaçırılmak üzere evde bulunan S.B. (16), Z.T. (17) ve F.K. (22) kurtarıldı.

        Bu arada, örgütten kaçarak Hakkari Depin Polis Kontrol Noktası'na silahsız ve teçhizatsız olarak gelen 18 yaşındaki D.Y. teslim oldu.

        D.Y'nin polise Ağaçdibi köyünde bulunan 6 örgüt mensubuyla faaliyet yürüttüğü gruptan kaçarak kontrol noktasına kadar yürüyerek geldiğini söylediği öğrenildi.

        13 YAŞINDAKİ ÇOCUK TESLİM OLDU

        Öte yandan, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 ay önce terör örgütünce kandırılarak dağa götürülen 13 yaşındaki M.E. örgütten kaçtı. İlçe merkezindeki evine gelen M.E'yi ailesi, güvenlik güçlerine teslim etti.

        M.E, İlçe Emniyet Amirliği'nde ifade verdikten sonra çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı.

        Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, M.E'yi evinde ziyaret ederek, bir süre görüştü.

        ZANLI GÖZALTINDA

        Hakkari'deki operasyonda, biri 16 yaşında 2 kişiyi dağa kaçırmak üzere kırsal alana götüren zanlı, gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan teknik takip sonucu, terör örgütüne yardım ve kırsal alana elaman temin ettiği belirlenen Yaşar G'nin, 06 YGZ 14 plakalı araçla Van'dan Hakkari'ye gittiği bilgisine ulaşıldı.

        Bunun üzerine Van-Hakkari-Yüksekova karayolundaki Yeniköprü askeri kontrol noktasında durdurulan araçta yapılan kontrollerde, sürücü Yaşar G. ile dağa kaçırılmak üzere kırsal alana götürüldüğü belirlenen V.B. (16) ve N.M. (26) yakalandı.

        Gözaltına alınan 3 kişinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

        UMUTLARI ARTTI

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda, dağa gönderileceği belirtilen ikisi 18 yaşından küçük 3 kızın bulunması, Diyarbakır'da belediye önünde oturma eylemini sürdüren ailelerin umudunu artırdı.

        Diyarbakır'da terör örgütünce çocukları kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemi, sürüyor.

        Yüksekova'da dağa kaçırılmak istenen 3 kızın bulunduğu haberi, çocuklarının fotoğrafını ellerinden düşürmeyen, evlatlarına kavuşmayı özlemle bekleyen gözü yaşlı anne ve babalara umut oldu.

        "TEK OĞLUMU DAĞA GÖTÜRDÜLER"

        Mersin'in Tarsus ilçesinden Diyarbakır'a gelen Zarife Aslan, AA muhabirine, 16 yaşında lise ikinci sınıfta okuyan oğlu Mehmet Aslan'ın 6 ay önce terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

        Oğluna kavuşma ümidiyle Diyarbakır'a gelerek eyleme destek verdiklerini anlatan Aslan, şöyle dedi:

        "Bir haftadır burada oturuyoruz. 4 kızım var. Tek oğlum vardı, onu da dağa götürdüler. Oğlumdan bir daha haber alamadım. Artık barış olsun istiyoruz. 6 aydır başımı yastığa koyamadım. Başbakan'dan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan destek bekliyoruz. Allah aşkına oğlumu bana gönderin."

        Mardin'in Dargeçit ilçesinden gelen Muhabbet Cebe de 14 yaşındaki kardeşi Veysi Cebe'nin 14 Nisan'da dağa götürüldüğünü belirtti.

        O günden bu yana kardeşinden haber alamadığını kaydeden Cebe, 12 gündür oturma eylemi yaptıklarını anlattı.

        Cebe, "Bazı çocuklar operasyonla bulunmuş. İnşallah bizi de arayıp, 'çocuğunuzu bulduk' derler. Kardeşim küçük, dağda ne yapacak. Umudumuz biraz daha arttı. İnşallah bizim çocuğumuz da gelir. Kardeşim gelene kadar oturma eylemini sürdüreceğim" diye konuştu.

        2 KIZI DA DAĞA GÖTÜRÜLDÜ

        Felek Ekici, 18 yaşındaki kızı Fatma ve 17 yaşındaki kızı Merve'nin 7 ay önce kandırılarak dağa götürüldüğünü kaydetti.

        Eşini 6 yıl önce kaybettiğini anlatan Ekici, "Kızlarımı babasız büyüttüm. Kızlarım Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (DİSKİ) staj yapıyorlardı. Gittiler, bir daha da gelmediler. Bulunan çocuklar umudumuzu artırdı. İnşallah hepimizin çocukları gelir. Çocuklarımızı versinler ciğerimizin ateşi sönsün" şeklinde konuştu.

        Ağrı'nin Patnos ilçesinden gelen Osman Bedir de Atatürk Üniversitesi'nde okuyan 18 yaşındaki oğlu Yunus Bedir'in 4 Nisan'da kandırılarak dağa götürüldüğünü dile getirdi.

        "Çocuklarımızı elleri kalem tutsun diye okula gönderdik. Ellerine silah alıp dağa gitmelerini istemiyoruz" ifadelerini kullanan Bedir, 6 çocuğundan 5'inin kız olduğunu, tek oğlunun da dağa götürüldüğünü kaydetti.

        Bedir, şöyle konuştu:

        "100 yaşında olsa da oğlum benim için bir yaşında gibi. Maddi durumum yok. Buraya borç alıp geldim. Tek isteğimiz barış olması ve çocuklarımıza kavuşmak."

        KARDEŞ GİBİ YAŞAYALIM

        Mardin'in Mazıdağı ilçesinden gelen Muazzez Deniz, 14 yaşındaki oğlu Ferhat Deniz'in tek oğlu olduğunu, onun da kandırılıp dağa götürüldüğünü ifade etti.

        11 gündür oturma eylemini sürdürdüklerini dile getiren Deniz, oğlunun astım ve bronşit hastası olduğunu, dağda yürümesinin imkansız olduğunu vurguladı.

        Deniz, oğluna kavuşuncaya kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduğunu ifade etti.

        Batman'ın Kozluk ilçesinden gelen Fuat Çakmaz, Sivas'ta okuyan 18 yaşındaki oğlu Mizbah Çakmaz'ın 1 Mayıs'ta dağa götürüldüğünü kaydetti.

        Güvenlik kameralarından oğlunun son olarak trenle Diyarbakır'a geldiğinin tespit edildiğini kaydeden Çakmaz, evlatlarına kavuşmak için yardım beklediklerini dile getirdi.

        İffet Güneş ise tek kızı olan Leyla Güneş'in (18) kandırılarak dağa götürüldüğünü belirtti.

        Lisede okuyan kızının hayallerinin olduğunu vurgulayan Güneş, kızına kavuşmadan evine gitmeyeceğini aktardı.

        EYLEME BUGÜN KATILDILAR

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden gelerek oturma eylemine bugün katılan Abdurrahman Salim yeğeni 14 yaşındaki Nurullah Salim'in lise öğrencisi olduğunu ancak 23 Nisan'da dağa götürüldüğünü anlattı.

        Televizyondan gördükleri eyleme destek vermek için Diyarbakır'a geldiklerini, amaçlarının çocukların evlerine gönderilmesi ve akan kanın durması olduğunu vurgulayan Salim, şunları kaydetti:

        "Kardeş gibi yaşayalım. Bu çocuklara yazık olmasın dağlarda. Abisinin dağa götürüldüğünü duyan kardeşi de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Babası da onun başında. İnşallah diğer çocuklar gibi herkesin çocuğu gelir. Bunun için eylemi sürdürüyoruz."

        Zeynep Baytok ise 18 yaşındaki oğlu Osman Baytok'a kavuşma hayaliyle yaşadığına dikkati çekerek, bazı çocukların bulunmasıyla evlatlarına kavuşma umudunun arttığını söyledi.

        Yağmur altında eylemi sürdürdüklerini kaydeden Baytok, şunları dile getirdi:

        "Ciğerimizin yandığı yeter. Ciğerimizi bize versinler. Ben çocuğumu istiyorum. İnşallah bizim çocuklarımızı da teslim ederler. Allah'a dua ediyoruz. İnsan evladından nasıl vazgeçer? Oğluma kavuşuncaya dek buradan gitmeyeceğim. Biraz vicdanları varsa oğlumu bana teslim etsinler."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ