Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Köşk'te Zafer resepsiyonu

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos nedeniyle Köşk'te bir resepsiyon verdi. Resepsiyona devlet erkanı ve siyasetçiler dışında iş, sanat ve medya dünyasından davetliler katıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan davetlileri karşılayıp, tebrikleri kabul ettiler.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolasıyla Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan resepsiyonda çalınan 'Yemen Türküsü'ne eşlik etti ve 'Burası Muş'tur olarak bilinen sözlerin doğrusunun 'Huş' olduğunu belirtti.

        MUAZZEZ ERSOY'DAN ERDOĞAN ÇİFTİNE BEYAZ GÜL

        Köşk'ün bahçesinde davetlileri karşılayan Erdoğan çiftine ses sanatçısı Muazzez Ersoy küçük bir sürpriz yaptı. Ersoy karşılama esnasında iki adet gülü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi first lady Emine Erdoğan'a takdim etti. Bu jest karşısında Erdoğan çifti de Ersoy'a teşekkürlerini ilettiler.

        Resepsiyona, TBMM Başkanı Cemil Çiçek eşi Gülten Çiçek ile, Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Resepsiyona, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel’in de hazır bulunduğu resepsiyonda, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan da yer aldı.

        Milletvekilleri, azınlık cemaatlerinin dini temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda, Jak Kamhi, Aydın Doğan, Ali Sabancı ve İbrahim Çeçen’in de aralarında bulunduğu işadamları ilesanat camiasından çok sayıda ünlü ismin yer aldığı resepsiyona şarkıcılar Demet Akalın, Petek Dinçöz, Nihat Doğan, Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Serkan Çağrı, Uğur Işılak, Sinan Akçıl, oyuncular Hülya Koçyiğit, Kenan İmirzalioğlu, Necati Şaşmaz, Tolgahan Sayışman, Ece Erken ve modacı Faruk Saraç katıldı.

        Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarından uluslararası derece elde eden sporcuların bulunduğu resepsiyona, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbede askerler de davet edildi.

        7 BÖLGEDEN MUHTARLAR RESEPSİYONDA

        Resepsiyonda yurdun 7 bölgesinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara'da ikametgahının bulunduğu mahallelerin muhtarlarının da davetliler arasında yer alması dikkati çekti.

        Ayrıca koreografide, tarihten bugüne Osmanlı dahil olmak üzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniformanın, muhafız alayı askerlerince giyilmiş şekilde sunulduğu gözlendi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı resepsiyonda, davetlilerle tek tek tokalaşması 1 saat 40 dakika sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ