Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hayvanlar hakkında doğru bilinen yanlışlar
        1

        KEDİLER HER ZAMAN DÖRT AYAK ÜZERİNE DÜŞER

        Kedigiller, mükemmel bir iniş için vücutlarının havadaki pozisyonunu değiştirmelerine izin veren , doğrultma refleksi olarak bilinen bir şeye sahiptir. Ancak bu her zaman işe yaramaz. Bunun için kedinin havada yeteri kadar zamanının olması gerekir. Bu nedenle daha yüksek yerlerden aşağıya inerken dört ayak üzerine düşerler.

        2

        DEVEKUŞLARI KAFASINI KUMA GÖMER

        Devekuşları, eğer bir yırtıcıdan saklanıyorlarsa, başları ve boyunları yere düz gelecek şekilde yere yakın dururlar ancak kafalarını gömmezler. Ayrıca bu kuş türü oldukça hızlıdır ve genelde saklanmak yerine kaçmayı tercih eder.

        3

        TEMBEL HAYVANLAR TEMBELDİR

        Tembel hayvanlar dediğimizde aklımıza bütün gün yatan ve hareket etmeyi sevmeyen canlılar geliyor ancak bu doğru değil. Bu hayvanlar tembel değil sadece çok yavaşlar. Tembel hayvanlar, benzer büyüklükteki çoğu hayvanın sahip olduğu metabolizmanın yalnızca yüzde 40 ila 45'i kadar bir metabolizmaya sahiptir.

        4

        KURBAĞAYA DOKUNMAK SİĞİL OLUŞMASINA NEDEN OLUR

        Kurbağaların derileri pütürlü olabilir ama siğil oluşmasına neden olmaz ancak yine de onlara dokunmaktan kaçınmak iyi bir fikirdir; bazı kurbağaların derileri siğil benzeri yumrular oluşmasına neden olan ve zehir içeren parotoid bezleri içerir.

        5

        KIRMIZI RENK BOĞALARI KIZDIRIR

        Boğa güreşinin ardındaki inanılan mantık; kırmızı pelerinin boğayı kızdırması ve saldırıya geçmesini sağlamasıdır. Gerçekte, boğalar renk körüdür ve kırmızıyı canlı bir renk olarak görmezler. Yanıt verdikleri şey, pelerinin hareketi ve durumun genel tehdididir.

        6

        KOALALAR BİR AYI TÜRÜDÜR

        Pek çok Avustralya hatırasına ilham veren inanılmaz derecede sevimli yaratıklar, bir ayı görünümüne sahip olsalar da kesinlikle ayı değiller; onlar keseli hayvanlar. Bebek koala doğduktan sonra yaklaşık altı ay annesinin kesesinde taşınır. Yavru, ortaya çıktığında anne koalanın sırtına biner veya karnına tutunur; bir yaşına kadar her yerde ona eşlik eder.

        Kaynak: The Dodo, Tree Hugger

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ