Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sigorta Trafik HDI 3 yeni ürün çıkaracak - Sigorta Haberleri

        Türkiye’de hayat dışı sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren Ergo Sigorta'yı satın alarak Türkiye’deki faaliyetlerini önemli ölçüde genişleten HDI Sigorta, Türkiye’deki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Talanx grubunun; Uluslararası Bireysel Sigortalar bölümünün stratejisine uygun olarak Polonya, Brezilya, Meksika ve Şili ile beş hedef pazarından biri olan Türkiye iştiraki HDI Sigorta’nın, Ergo Sigorta satın alması ile birlikte sektörde 11’inci sıradan 7’inci sıraya yükselmesi bekleniyor.

        İstanbul’da iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelen HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, bu satın alma ile birlikte HDI Sigorta’nın Türkiye’deki ilk 5 sigorta şirketi arasına girme hedefine yaklaşıldığını ifade ederek, “Toplam prim üretim hacmimiz800 milyon Türk Lirası artarak 2,5 milyar Türk Lirası’na ulaşacak. Pazar payımız ise yüzde 5’in üzerine çıkacak. Bu işlemin bir sonraki yılda olumlu bir kâr katkısı yapmasını bekliyoruz" dedi.

        REKLAM

        NAKLİYAT VE KASKO DA GÜÇLÜYÜZ

        Rekabet Kurumu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gerekli onayların alınmasına müteakip satın alma süreci tamamlanacağını hatırlatan Hancıoğlu, bu sürecin de 2019’un da ikinci yarısında tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Prim üretim hacmindeki ve pazar payındaki artışla birlikte ürün çeşitliliğinde de önemli ölçüde artış olduğunu ifade eden Hancıoğlu, “Hali hazırda Nakliyat ve Kasko çok güçlü olduğumuz branşlar. Trafik kasko ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünlerimizle büyümek istiyoruz. Sigorta kullanımını artıracak, kullanımdaki veya yeni satılan cep telefonları için CepteGüvence, ikinci el oto satışları için Araç Garanti Sigortası ve Kritik Hastalıklar Sigortası gibi üzerinde çalıştığımız yeni ürünleri müşterilerimiz ile en kısa sürede buluşturacağız” dedi.

        REKLAM

        Hancıoğlu; 2006’dan bu yana hayat dışı sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren HDI Sigorta’nın yaklaşık 420 çalışanı, 9 bölge müdürlüğü ve 2000’i aşkın aracıdan oluşan dağıtım ağı aracılığıyla sigorta hizmetleri sunduğunu hatırlattı: “HDI Sigorta olarak 2018 yılında %3,5 pazar payıyla 1,7 milyar TL prim üretimi gerçekleştirdik. Mevcut gücümüzü ERGO Sigorta'nın yüzde %1,6’lık pazar payı ve 0,8 milyar TL prim üretimi, 1500 aracıdan oluşan dağıtım ağı ile güçlendiriyoruz.”

        HEDEF İLK BEŞ

        Sürdürülebilir karlılığa odaklı bir yol haritası ile 2018’i geride bıraktıklarını, ülke ve sektör değişkenliklerine rağmen 2019’da da hedefe ulaşacak yol haritasını başarıyla takip edeceklerini belirten Hancıoğlu,“Bu yıl oto dışı branşlardaki karlı üretim planımızı yürütmeye devam ediyoruz. Yangın branşında büyümek ve nakliyatta ise sektör liderliğimizi korumak istiyoruz. Kaskoda 6’ncı sıradaki yerimizi aldık. Mühendislik branşına ve sponsor iletişimlerine daha fazla odaklanıp, son beş yılda marka bilinirliğimizi arttırdığımız gibi karlı büyümemizi sürdürmeyi ve önümüzdeki beş yıl içerisinde sektörde ilk 5’te yer almayı hedefliyoruz,” dedi. Yerel ve uluslararası ekonomi verilerinin yarattığı negatif eğilime rağmen, tablonun genelini karamsar bir yaklaşımla değerlendirmediklerini paylaşan Hancıoğlu, “Sigorta sektörü Türkiye ekonomisi içerisinde yerini güçlendirmeye, müşteriler de bilinçlerini artırmaya devam ediyor. Biz ise, 2019’da büyüme stratejimizi hem sektör hem de enflasyon üzerinde büyüme oranlarını yakalayarak reel büyüme trendimizi sürdürmek üzerine kurguladık. Bugün şunu söyleyebiliriz: İlk çeyrek için nominal olarak %22,2, reel olarak yüzde 2,1 ’lik büyüme gerçekleştirdik. Sektör içinse nominal olarak %18,8 büyüme, ancak reel olarak% 0,72 küçülme söz konusu, dedi.

        HDI Sigorta olarak Türkiye’de büyümeye devam etmenin en büyük arzularından birisi olduğunu belirten Hancıoğlu, “Son 1 yıl içerisinde iki resmi satın alma ile şirketin prim üretiminden işlem hacmine, erişim alanından ürün çeşitliliğine ciddi artışlar gerçekleştirildi. Grubumuzun Türkiye’ye yönelik pozitif yaklaşımı ve büyüme iştahı halen devam ediyor, dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ