Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İl dışı tayin başvuruları başladı! 2018 MEB il dışı kontenjan ve ihtiyaç listesi açıklandı, öğren!

        Öğretmenler için il dışı tayin başvurularının startı verildi. Görev yeri il dışına değiştirileceklerin atamaları, zorunlu çalışma yükümlülükleri de dikkate alınarak alanlarında öğretmen ihtiyacı olan eğitim kurumlarından birine yapılır. Başka ilde görev yapmak isteyen öğretmenler 8 Haziran'a kadar MEBBİS sistemi üzerinden başvuruda bulunabilecek. Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılan başvurular, sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak.

        Öte yandan sağlık ve eş durumu mazeretleri nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ve doğrudan Bakanlığa bağlı taşra teşkilâtı kapsamında bulunan okullarda öğretmenlik yapanlar, yer değiştirme başvurusunda bulunabilecekler. Ama geçtiğimiz günlerde ilçe içi yer değişikliğinde bulunan öğretmenler bu yıl için il dışı tayin başvurusunda bulunamayacak.

        KONTENJANLARBELLİ OLDU

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merakla beklenen il dışı kontenjan listesi açıklandı. İşte kontenjan listesi.

        KONTENJAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

        ATAMARLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

        Atamalar, 11 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Ataması yapılan öğretmenlerin ilişkileri mevcut okulları ile 29 Haziran 2018'de kesilecek ve yeni ilde göreve başlayabilecekler.

        REKLAM

        İL DIŞI TAYİN BAŞVURU ŞARTLARI

        Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne göre 3 yıllık görev süresi talep ediliyor. 3 yıl süre şartında aynı ilde yapılan göreve bakılmaktadır. Yönetmelikte görev süresi ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor; "Üç yıllık çalışma süresinin hesabında il içinde yer değiştirecekler bakımından kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda, iller arasında yer değiştirecekler bakımından ise bulunduğu ilde fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak geçirilen süreler dikkate alınır."

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ