Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon İşte Haluk Bilginer'e Emmy kazandıran 'Şahsiyet' - Magazin haberleri
        1

        Yönetmenliğini Onur Saylak’ın yaptığı senaryosu Hakan Günday’a ait olan Şahsiyet, son yılların en iddialı kadrosunu sıra dışı rollerde bir araya getirmişti.

        2

        Dijital bir platformda yayınlanan dizinin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer'in yanısıra Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Müjde Ar, Şenay Güler, Ayhan Kavas, İbrahim Selim, Fırat Topkorur ve Cansu Dere gibi isimler bulunuyor.

        3

        Şahsiyet, yayınlandığı dönemde IMDb'nin tüm zamanların en iyi dizileri listesine girerek kendine 40. sırada yer bulmayı başardı. 12. bölüm olarak seyirciyle buluşan dizi yaklaşık 15 milyon tekil izleyiciye ulaştı.

        4

        Bugüne kadar 20 ülkeye satışı gerçekleştirilen Şahsiyet, Türkiye için bir ilki gerçekleştirecek ve Meksika’da da uyarlanacak.

        5

        Şahsiyet dizisi İstanbul’un mükemmel manzaraları eşliğinde izleyicilere sunulurken yönetmen Onur Saylak; Çamlıca Tepesi, Beykoz Korusu ve Riva gibi bölgeleri dizinin sahnelerinde kullandı. Beyoğlu’nun Şişhane, Tünel gibi gözde alanlarının sahne geçişlerinde izleyicilere göz kırptığı dizide, Agah Beyoğlu İstiklal Caddesi'ne çıkan Jurnal Sokak'ta ölen eşinin adını taşıyan apartmanda oturuyor.

        6

        Dizide Kambura adıyla geçen belde ise gerçekte yok. Şahsiyet dizisinde Kambura adını alan ilçe Bursa’nın doğal güzellikleriyle meşhur Gölyazı beldesi. Kambura olarak ekrana gelen Gölyazı Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı yaklaşık 13 bin nüfuslu bir kasaba.

        7

        Dizi, Galatasaray Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen EN Ödülleri’nde 2018 yılının en iyi internet dizisi seçildi.

        8

        HALUK BİLGİNER'E EMMY ÖDÜLÜ

        Haluk Bilginer, Şahsiyet dizisindeki Agah Beyoğlu rolüyle Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

        9

        "ÇOK MUTLUYUM"

        Bilginer, ödülünü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiye'ye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

        10

        ŞAHSİYET KONUSU

        Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir.

        11

        Agâh’ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir.

        12

        Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh’ın aldığı cinayet kararı, Nevra’nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

        13

        ŞAHSİYET OYUNCULARI

        Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Müjde Ar, Şenay Güler, Ayhan Kavas, İbrahim Selim, Fırat Topkorur

        14

        ŞAHSİYET NEREDE ÇEKİLİYOR?

        Başkarakterin adında da geçtiği üzere dizi Beyoğlu’nda çekiliyor. Beyoğlu’ndaki binanın 8 ve 10 numaralı dairelerini dizide sık sık görülüyor. 10 numaralı dairede kızı ve torunu ile yaşayan Agah, 8 numaralı dairede ise pis işlerini saklıyor.

        15

        Dizi Beyoğlu, Şişhane ve Tünel gibi yerler dışında İstanbul’un pek çok ikonik yerini de gözler önüne seriyor. Beykoz korusundan Riva’ya, Riva’dan Çamlıca Tepesi’ne kadar çeşitli mekanlarda çekiliyor.