Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sigorta Yangın İşyeri sigortası zorunlu - Sigorta Haberleri
        .png
        .png

        Ouick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, banka teminat mektubuna eşdeğer olarak çıkarılan kefalet sigortalarıyla ilgili olarak "Bizim şu anda ülkemizin ekonomik vaziyeti nedeniyle reel sektöre kaynak yaratmak amacıyla sunduğumuz ürün kefalet senetleri ve buna bağlı olarak kefalet sigortası. Tacirlerimiz artık kefalet senetleri de alarak ihalelere katılabiliyor. Dünyada sigorta şirketleri bankalarıkurdular. Türkiye'de ise bankalar sigorta şirketi kurdu. Ouick Sigorta ise bir sigorta şirketi olarak kuruldu ve şimdi elimizde ciddi fonlar oluştu. Bu fonların Türkiye ekonomisine yeniden kazandırılması gerekiyordu. Dünyada sigorta şirketlerinin banka sahibi olmasının nedeni de zaten benzeri bu fonun yeniden kullanılmasıydı. Biz de bir banka lisansımız olmadığı için kefalet senedi yoluyla gayri nakdi kredi olarak kaynakları reel sektöre aktarmaya başladık" şeklinde konuştu.

        Yaşar kısa süre içinde 3 bin adet mektupverdiklerini ve 2 bin 500'den fazla şirkete de mektup vererek durmaya yaklaşmış bir sistemi yeniden canlandırdıklarını gözlemlediklerini ifade etti. Yaşar bunun ülke ekonomisi açısından bir kaldıraç etkisiyarattığını en büyük projelere yönelik mektup taleplerinin bile geldiğini kaydetti.

        Ahmet Yaşar, Kefalet Sigortası ve Basiretli Tüccar İşyeri Sigortası ile ilgili açıklamalarını BloomberghtTelevizyonu'nda yayımlanan Bireysel Sigorta programında açıkladı.

        BASİRETLİ TÜCCAR İŞYERİ SİGORTASI

        Türk Ticaret Kanunu'nun 18'inci maddesine göre tüccarların basiretli olmaları gerektiğinin altını çizen Yaşar, "Basiretli bir tüccarın yapması gereken şeylerin başında sigorta geliyor. Bir yangın çıktığında istihdam, vergi gelirleri, milli gelirimiz olumsuz etkileniyor. Buradan yola çıkarak tıpkı Osmanlı döneminde evlerin duvarlarına asılan plakalar gibi işyerlerine asılacak plakalar hazırladık. Çok yakında bu ürünü hayata geçireceğiz. Bu ürünün alım ve satımı kolay olacak. Sigortalıları mağdur etmeyecek şekilde şekillendireceğiz" dedi.

        REKLAM

        YER KAYMALARI İÇİN EK TEMİNAT GEREK

        İstanbul Esenyurt'taki yer kaymasına değinen Yaşar,yangın Sigortasıgenel şartlarında yer kayması ek teminatı olduğunu ve ek teminat bulunduğu takdirde yer kaymalarının kapmasa girdiğini ifade ederek, " Ancak burada önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konu var. Buradaki konu doğal yer kayması değil. İnşaatların hafriyatları nedeniyle oluşan yer kaymaları. Dolayısıyla sizin yangın poliçenize ek teminatyer kayması klozuna da kazılara ilişkin bir ek teminat almanız gerekiyor. En baştan bu teminat alınırsa bir sorun yaşanmaz. Ancak inşaat alanının da sigortalı olması lazım. Zarar görenler ise hak sahibi ve zararınızı inşaat sahiplerinden talep edebilirsiniz" diye konuştu.

        TRAFİK SİGORTASINDA CEZA PUANI UYGULAMASI HENÜZ HAM

        Trafik sigortasında yapılan değişiklik ile sürücülerin ceza puanlarının da sigorta yapılırken dikkate alınabilmesi düzenlemesine değinen Yaşar, "bu konuda bir altyapı oluşturma hazırlığı şu ana kadar yapılan. Bundan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün elindeki verileri sigorta şirketleri ile paylaşması halinde sigorta şirketleri de bu verileri kullanarak fiyatlamalarda bulunabilecek. Henüzham bir çalışma. Bu aşamadan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü ile Emeklilik Gözetim Merkezi çalışarak yeni bir altyapı oluşturacak" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ