Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in turistik ilçesi Foça’da, belediyenin işlettiği sosyal tesisin ruhsatsız olduğu iddia edilirken, bu durum ilçeyi karıştırdı. Tesiste vatandaşlara fişfatura kesilmemesi tepki çekti.

        Foça Belediyesinin işlettiği, Yeni Foça'da bulunan Reha Midilli Sosyal Tesislerinin ruhsatsız olduğu iddia edilirken, bir vatandaş durumu fark ederek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuru yaptı. Konu incelemeye alınırken, bu durum diğer vatandaşlar tarafından da fark edildi. Tesis içerisinde, fast food tarzı yiyeceklerin bulunduğu öğrenilirken, vatandaşlara fişfatura kesilmediği öne sürüldü. Vatandaşlar, "Günlük yada aylık olarak toplanan kayıt dışı hasılatın fişfatura kesilmediği için nasıl hesaplandığını, kayıt dışı yapılan alım ve satımların vergilerinin devlete nasıl ödendiğini öğrenmek istiyoruz" diyerek tepki gösterdi, yetkililerin araştırma başlatması gerektiğini söyledi. Yine alkollü içki satışının yapıldığı tesislerde TAPDK ruhsatının olmadığı öne sürüldü.

        "Oranın bir sıkıntısı olduğunu biliyorum" dedi, dönüş yapmadı

        Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, konu hakkında, "İşletme iştiraklere sorayım, bilmediğim bir konu hakkında konuşmak istemiyorum. Oranın bir sıkıntısı olduğunu biliyorum da tam nedir diye bir öğreneyim" dedi. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'den herhangi bir açıklama gelmedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler