Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Spor Otomobiller James Bond'un otomobili yeniden üretilecek - Otomobil Haberleri
        .png
        .png

        İngiliz otomobil üreticisiAston Martin'in otomobil severlerin gönlünde taht kuran 1964 DB5 modeli, yeniden yollara çıkmaya hazırlanıyor. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, ilk kez 1964 yılında çekilen 'Goldfinger' filminde James Bond karakterini canlandıranSean Connery'nin kullandığı spor otomobil, o günden beri bir efsane olmayı sürdürüyor.

        Çoğu kişinin hayalini kurduğu DB5, yeniden üretildiğinde bile ne yazık kibir hayal olarak kalmaya devam edecek. Çünkü, sadece 25 adet üretileceği açıklanan James Bond'u aracının, etiket fiyatının da 3.5 milyon dolar olacağı gelen bilgiler arasında. İlk teslimat ise 2020 yılında gerçekleştirilecek.

        REKLAM

        (Jaguar E-type)

        JAGUAR'DA AYNISINI YAPIYOR

        Aston Martin'in klasik bir modeli yeniden üretme hamlesi, bir başka İngiliz üretici Land Rover - Jaguar'ın ardından geldi. Land Rover çatısı altında bir süredir 1948 model Land Rover Series I ve 1970 model Range Rover üretimi sürüyor.

        (Land Rover Series I)

        Jaguar'da efsane modeliE-type, XKSS ve 1950'li yıllarınLe Mans yarışı için üretilen D- type modellerinin özel siparişler için yeniden üretimini gerçekleştiriyor. Yeniden üretilecek DB5 ile Aston Martin de, aslına uygun biçimde güncel teknolojilereklenilerek ortaya çıkan 'yeni klasikler' akımına kapılmış olacak.

        ORJİNALİ 4.6 MİLYON DOLAR

        James Bond'un filmde kullandığı orijinalDB5, 2010 yılında gerçekleştirilen bir açık artırmada 4.6 milyon dolara alıcı bulmuştu. Astronomik bir rakama satılan araçta, filmdeki gibi gizlenebilen makinalı tüfekler ve fırlatma özellikli yolcu koltuğu gibi eklentiler bulunuyor. Aynı araç 1964 yılında çekilen 'Goldfinger' filminden sonra, 2015 yılındaki "Spectre"ye kadar 6 Bond filminde daha kullanıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ