Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Kate Winslet: Gerçek cinsel kimliğini açıklayamayan aktörler tanıyorum - Magazin haberleri
        1

        'Titanic' filminin yıldızı Kate Winslet, Hollywood'da meslektaşlarının cinsel kimliklerini açıklama korkuları hakkında konuştu.

        2

        "CİNSEL KİMLİKLERİNİ AÇIKLAMIYORLAR"

        45 yaşındaki Winslet, Sunday Times Culture dergisine verdiği röportajda, film endüstrisinde "yargılanma, suçlanma ve homofobiyle karşılaşma" korkusuyla cinsel yönelimlerini saklı tutan oyuncular tanıdığını söyledi.

        İngiliz yıldız, "Ne kadar çok bu durumda olan aktör olduğunu anlatamam. Cinsel kimliklerini açıklamaya korkan ve heteroseksüel rolleri kaybetmek istemeyen, bazıları çok tanınan bazıları yeni başlayan çok oyuncu var" dedi.

        3

        "ACI VERİCİ"

        Kate Winslet, yakın zamanda bir ajansın, ünlü bir oyuncuya, "Biseksüel olmanı anlıyorum. Ben açıklamazdım..." diyerek bu durumu gizlemesini istediğini sözlerine ekledi.

        Winslet, konuyla ilgili "Kesinlikle cinsel kimliklerini saklayan en az dört aktör tanıyorum. Acı verici. Çünkü kendilerini açıklamaktan korkuyorlar" ifadelerini kullandı.

        4

        Hollywood'da eşcinsel oyuncuların heteroseksüel rollerde oynaması hakkında da konuşan ünlü yıldız, şunları söyledi:

        Hollywood, "Heteroseksüel rolü oynayabilir mi? Çünkü görünüşe göre eşcinsel" şeklindeki saçmalıktan vazgeçmek zorunda. Bu neredeyse yasa dışı gibi görülmeli. Eşcinsel rollerini oynayan eşcinsel aktörler şeklinde de ayrıştırılamaz. Çünkü aktörler bazı durumlarda kişisel nedenlerle ortaya çıkmamayı seçiyorlar.

        5

        "O ZAMANLAR BUNU BİLMİYORDUM"

        İngiliz oyuncu Kate Winslet, geçtiğimiz günlerde sinema kariyerine ilişkin bir itirafta bulunmuştu.

        Son filmi 'Ammonite' ile birlikte sevişme sahnelerinde kamera karşısına geçen Winslet, 'Radio Times' adlı programa konuk olmuştu.

        O sahnelerde hiçbir şekilde 'nesne' haline getirilmediğini söyleyen oyuncu, "Fakat o film, benim geçmişte 'nesneleştirilmiş' olduğumu hissetmemi sağladı. O zamanlar bunu bilmiyordum" diye konuşmuştu.

        6

        ROL ARKADAŞININ 18 YAŞINA GİRMESİNİ BEKLEDİ

        Kate Winslet, 2008 yılında kendisine Oscar ödülü kazandıran 'The Reader' (Okuyucu) adlı filmde iddialı sahnelerde boy göstermişti.

        Winslet, o dönemlerde söz konusu sahnelerin çekilmesi için rol arkadaşı David Kross'un 18 yaşına girmesini beklemişti.

        7

        "SEVİŞME SAHNESİ ÇEKMEK SANDVİÇ YEMEYE BENZEMİYOR"

        İngiliz yıldız, daha önce de rol aldığı 'Ammonite' adlı filmdeki sevişme sahneleri hakkındaki görüşlerini dile getirmişti.

        Filmin yönetmeni Frances Lee'nin bu sahnelerin çekiminden önce çok gergin olduğunu belirten Kate Winslet, "Sevişme sahnesi çekmek elbette sandviç yemeye benzemiyor" demişti.

        Oyuncu, daha sonra da kamera karşısına geçeceği rol arkadaşı Saoirse Ronan ile gerilimi en aza indirgemek için bir çözüm yolu bulduklarını anlatmıştı.

        Kate Winslet, "Frances'e 'Bırak çalışalım' dedim. Sonra da işimizi yaptık" ifadelerini kullanmıştı.

        8

        "VÜCUDUMU GÖSTERMEKTEN GURUR DUYUYORUM"

        Çıplak sahnelerde oynamanın kendisini gururlandırdığını söyleyen Winslet, "40 yaşın üzerinde ve doğumlar sonrası vücudumu göstermekten gurur duydum" şeklinde konuşmuştu.

        Aynı zamanda yaşıtı olan birçok kadın oyuncunun bunu yapacak cesareti bulamadığını belirten Kate Winslet, bu nedenle bu tarz sahnelerde dublör kullanmadığını söylemişti.

        9

        ROL ALDIĞI FİLM 11 DALDA OSCAR ÖDÜLÜ KAZANDI

        Öte yandan Winslet, 1997 yılında gösterime giren ve unutulmaz filmler arasında yer alan Titanic’te Leonardo DiCaprio ile başrolde yer almıştı.

        Büyük bir bütçeyle çekilen film 11 dalda Oscar kazanmıştı.

        10

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ