Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 'Kaygısızlar' dizisinin oyuncuları şimdi ne yapıyor? - Son dakika bilgiler
        1

        AYTEKİN TEKER / ateker@haberturk.com

        90'lı yılların komedi dizisi 'Kaygısızlar' kendi döneminin en çok izlenen yapımlarından biriydi. Ercan Yazgan, Halit Akçatepe ve Ayşen Gruda gibi birbirinden usta oyuncuların rol aldığı dizide, 3 eşli, 36 çocuklu, çapkın ve umursamaz bir adam Memnun Kaygısız ile ailesinin yaşadıkları absürt bir dille anlatılıyordu. Hemen hemen her karakterin ayrı bir fenomen olduğu dizide rol alan isimlerden bazıları aramızdan ayrılırken, pek çok oyuncu da artık gözlerden uzak bir yaşam sürüyor...

        2

        ERCAN YAZGAN (MEMNUN KAYGISIZ)

        Tuncay Özinel Tiyatrosu ve Ankara Sana Tiyatrosu gibi topluluklarda çalışan Ercan Yazgan, "Perihan Abla" dizisinde 'Şoför İsmet' tanındı. "Bizimkiler" dizisindeki 'Kapıcı Cafer' ve "Kaygısızlar" dizisindeki 'Memnun Kaygısız' tiplemesiyle başarılı bir karakter oyunculuğu sergiledi.

        36. Altın Portakal Film Festivali'nde Duruşma filmindeki performansıyla "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı.

        Yazgan son olarak, yapımcılığını Necati Akpınar'ın yaptığı BKM imzaslı 'Bana Masal Anlatma' filminde, Fatih Artman, Hande Doğandemir, Cengiz Bozkurt, Devrim Yakut, Sadi Celil Cengiz ve Yılmaz Erdoğan gibi isimlerle rol almıştı.

        İlk evliliğinden Billur Yazgan adında bir kızı bulunan oyuncu, 8 Mart 2018 tarihinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 71 yaşında hayatını kaybetti. Yazgan, 10 Mart 2018'de Şakirin Camii'de düzenlenen cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

        3

        AYŞEN GRUDA (SABRİYE KAYGISIZ)

        Türk sinemasında 'Domates güzeli' lakabıyla tanınan Ayşen Gruda, dizide 'Memnun Kaygısız'ın ilk eşini canlandırıyordu. Birçok Yeşilçam filminde Şener Şen, Adile Naşit, Kemal Sunal ve İlyas Salman gibi oyuncularla başrolde yer aldı. Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden biri oldu.

        Gruda, “Mum Söndü”, “Deve Kuşu Kabare”, “Hababam Sınıfı Müzikali”, “Yedi Kocalı Hürmüz” gibi ve müzikallerde yer aldı.

        Gruda son olarak, Taner Elhan'ın 2018 yılında hem yönettiği dram ve komedi filmi 'Sevgili Komşum'da rol almıştı.

        2010 Altın Portakal Film Festivali'nde 'Kağıt' filmindeki performansıyla 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı. 2015'te Altın Koza Film Festivali'de 'Onur Ödülü' ve yine aynı yıl Altın Portakal'da 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görüldü.

        1965–1976 yılları arasında Yılmaz Gruda evlilik yaşadı ve Elvan adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

        Panksreas kanseri tedavisi gören Gruda, bu hastalığa bağlı solunum yetmezliği sonucu 23 Ocak 2019'da 74 yaşında hayata veda etti.

        4

        HALİT AKÇATEPE (BERBER İSMAİL)

        Dizide 'Memnun Kaygısız'ın askerlik arkadaşı 'Berber İsmail' karakterine hayat veren usta sanatçı, 1972'te 'Tatlı Dillim' filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te 'Yasak', 'Gündoğarken', 'Semaya baktım seni gördüm' filmlerini çekti. 1975'te 'Hababam Sınıfı' filmindeki 'Güdük Necmi' tiplemesiyle hafızalara kazındı.

        Anne ve babası da kendisi gibi oyuncu olan Akçatepe, üç kez evlendi. Itır, Ebru ve Günsu adında 3 kız çocuğu dünyaya geldi.

        Akçatepe, 2017'de aramızdan ayrıldı. 79 yaşında hayatını kaybeden Akçatepe, kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

        5

        ÇİÇEK DİLLİGİL (KAFİYE KAYGISIZ)

        51 yaşındaki Çiçek Dilligil ise dizide 'Memnun Kaygısız'ın üçüncü eşini canlandırıyordu. Dilligil, ilk olarak 'Minik Cadı' ile izleyici karşısına çıktı. Kaygısızlar'da canlandırdığı 'Kafiye' ve 'Çılgın Bediş' dizisindeki 'Mükü' karakteriyle hafızalara kazındı. Oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil ile oyuncu Belkıs Dilligil'in kızı olan sanatçı, 1996'da müzisyen Bora Öztoprak ile evlendi.

        Bir dönem 'Avrupa Yakası'nda da rol alan Dilligil, son olarak 'Tövbeler olsun' dizisiyle izleyici karşısına çıktı.

        Oyuncu, ayrıca MSM Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitmenliği ve bölüm başkanlığı yapmaktadır.

        6

        ŞORAY UZUN (KÜLTİGİN)

        Ekranların aranılan ismi Şoray Uzun, 'Kaygısızlar'da canlandırdığı 'Kültigin' karakteriyle şöhretini pekiştirdi. Daha öncesinde kendi döneminin fenomen yapımlarından olan 'Mahallenin Muhtarları' dizisinde de rol alan Uzun daha sonra, Ruhsar, 'Çocuklar Duymasın' ve 'Seksenler' dizilerinde boy gösterdi. Uzun ayrıca, pek çok programın sunuculuğunu da yaptı.

        53 yaşındaki ünlü oyuncu, 1999 senesinde Elçin Uzun ile evlendi. Bu evliliğinden 2 erkek çocuğu dünyaya geldi.

        7

        YILMAZ KÖKSAL (YILMAZ USTA)

        Ayşen Gruda, Ercan Yazgan ve Halit Akçatepe'den sonra dizide rol alan başka bir usta oyuncu da Yılmaz Köksal'dı. 'Kaygısızlar'ın oto tamircisi karakterini canlandıran Köksal, Türk sinemasında yüzlerce filmde boy gösterdi. Köksal, 1965'ten 2005'e kadar 182 filmde oynadı. Usta sanatçı, 2015 yılında kansere yenildi.

        8

        ŞENAY GÜRLER (ROMALI CAZİBE)

        Şenay Gürler ilk kez bu dizide rol almıştı. Günümüzde ekranların aranılan oyuncularından bir haline gelen Gürler, dizide güzelliğiyle mahallelinin dikkatini çeken bir karakteri canlandırmıştı.

        Gürler daha sonra, Çiçek Dilligil ve Gülçin Hatıhan ile 'Çılgın Bediş' dizisinde birlikte rol aldı. Gürler bu iki yapımdan sonra şöhret basamaklarını hızla tırmandı. 'İkinci Bahar', 'Eyvah Kızım Büyüdü', 'Avrupa Yakası', 'Küçük Sırlar' ve 'Çukur' gibi kendi dönemlerinin fenomen dizilerinde rol aldı.

        Gürler, uzun süredir Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner ile aşk yaşıyor.

        9

        ÜLKÜ DURU (TERBİYE KAYGISIZ)

        Ülkü Duru, dizide Memnun Kaygısız'ın ikinci eşini canlandırmıştı. Aslında bu karaktere dört farklı oyuncu hayat verse de akılda en kalıcı olan Ülkü Duru'ydu.

        Duru, bu diziden sonra başrollerinde Şener Şen ve Uğur Yücel'in rol aldığı Yavuz Turgul imzalı 'Eşkıya' filminde izleyici karşısına çıktı. Bir dönemin fenomen dizisi 'Aliye' ile de şöhretini pekiştirdi.

        Kendisi gibi oyuncu olan İştar Gökseven ile hayatını birleştiren Duru, Zeki Demirkubuz'un filmi C Blok, 'Pek Yakında', 'Olanlar oldu' ve son olarak, 'Yol Arkadaşım 2' adlı sinema filmlerinde boy gösterdi.

        10

        TEVFİK İNCEOĞLU (KÜRŞAT)

        'Mahallenin Muhtarları'nda 'Deli' karakteriyle ilk kez izleyici karşısına çıkan 53 yaşındaki Tevfik İnceoğlu ardından 'Kaygısızlar'da rol aldı. 'Küçük İbo', 'Çarli', 'En Son Babalar Duyar', Çocuklar Duymasın, 'Ekmek Teknesi' ve 'Akasya Durağı' gibi pek çok feomen dizide boy gösterdi.

        Şeker hastalığı ile mücadele eden oyuncu İnceoğlu, tüp mide ameliyatı oldu ve bir ayda 20 kilo verdi.

        Usta oyuncu sonra olarak başrollerinde Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy'un rol aldığı 'Aşk yeniden' dizisiyle kamera karşısına geçmişti.

        İnceoğlu, Aydın Didim'de gayrimenkul yatırım uzmanlığı yapıyor.

        11

        ÖMER DURAN (ALPER)

        Sadri Alışık Tiyatrosu ile oyunculuğa adım atan Ömer Duran, şöhreti 'Kaygısızlar' dizisiyle yakaladı. Ardından, 'Çiçek Taksi', 'Tatlı Kaçıklar' ve'Çarli' gibi dizilerin yanı sıra, 'Otostop', 'Vezir Parmağı' ve 'Kaos' filmleriyle beyazperdede boy gösterdi. Duran, 2019'da 23 yıllık eşi Özlem Duran'dan boşandı. Duran, şu sıralar oyunculuk eğitimi veriyor.

        12

        YALÇIN AVŞAR (ELEMAN)

        1978 yılında tiyatro ile tanışarak sanat hayatına başlayan Avşar, çocuk tiyatrolarında oynadı. Yeşilçam'da çocuk karakterlerini canlandıran Avşar, 'Kaygısızlar'da çalışma arkadaşı Burcu'ya olan platonik aşkıyla izleyenleri güldürdü. Hamburgercide çalışan karakter, "Yes sir!" repliği ile hafızalara kazındı. Televizyonlardan uzak olan 55 yaşındaki Avşar, artık tiyatroda seyirci karşısına çıkıyor.

        13

        GÜLÇİN HATIHAN (ZEYNEP)

        'Kaygısızlar' Gülçin Hatıhan'ın şöhret basamaklarını tırmanmasında önemli bir adım oldu. Hatıhan daha sonra, Çiçek Dilligil ile 'Çılgın Bediş' dizisinde de beraber rol aldı ve ününü pekiştirdi. 48 yaşındaki oyuncu, 'Çocuklar Duymasın', 'Avrupa Avrupa', 'Suskunlar', 'Poyraz Karayel', 'İstanbullu Gelin' ve son olarak 'Hercai' dizisinde rol aldı.

        14

        DAMLA ÖZEN (BURCU)

        46 yaşındaki oyuncu 'Kaygısızlar'daki 'Burcu' karakteriyle akıllara kazındı. Daha sonra, Meltem Cumbul ve Mehmet Ali Alabora'nın boşrollerinde yer aldığı 'Yılan Hikayesi'nde boy gösterdi.

        Özen, 2012'de kurucusu olduğu Karma Drama’nın sahneye koyduğu “Kahve’de Şenlik Var” oyunu ile Kosova’da düzenlenen Sanatla Uyanmak Festivali’ne katıldı ve burada nikah masasına oturdu.

        Oyuncu, 3,5 yıldır birlikte olduğu oyuncu sevgilisi Togay Kılıçoğlu ile evlendi. Çift, arkadaşlarına ve ailelerine sürpriz yaparak Büyükelçilik’te nikâh masasına oturdu. Özen de dizideki pek çok oyuncu gibi gözlerden uzak.

        15

        BİLGE PARLAK (HOSTES KAYGISIZ)

        9 yaşındayken TRT ile oyunculuğa başlayan Bilge Parlak, 2013'e kadar izleyici karşısına çıktı.

        Dizide 'Kültiğin'i peşinden koşturan ve 'Hostes' karakterine hayat veren Bilge Parlak, ekranlardan uzaklaştı ve sakin bir yaşamı seçti.

        'Kaygısızlar' dizisiyle televizyona adım atan 42 yaşındaki oyuncu, ardından 90'ların sonu ve 2000'lerin fenomen dizileri olan 'Yazlıkçılar' ve 'Bizimkiler'de rol aldı.

        2008'de Ercan Yiğit ile evlenen Parlak'ın, Elif Masal adında 6 yaşında bir kızı bulunuyor. Parlak, İstanbul'un karmaşasından kaçıp Çatalca'ya yerleşti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ