Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin SON DAKİKA: Kenan Işık'a büyük ayıp! Sevenleri ayağa kalktı - Magazin haberleri
        1

        Usta sanatçı Kenan Işık 2014 yılında gittiği otelin saunasında fenalaşıp, kafasını yere çarpmıştı. Düşmenin etkisiyle beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alınmış ve zorlu bir tedavi süreci başlamıştı.

        Yaklaşık 7 yıldır tedavisi devam eden ünlü sanatçının sağlık durumuyla ilgili bir değişiklik yaşanmazken, bazı kullanıcılar pandemi nedeniyle tam kapanmaya gittiğimiz süreç için, "Son iki yıldır Kenan Işık gibiyiz" benzetmesi yaptı. Bu çirkin yorum sosyal medyada büyük tepki topladı. Yapılan benzetme Kenan Işık'ın sevenlerini ayağa kaldırdı.

        2

        KENAN IŞIK'A DESTEK

        "Bu kadarına da pes!" diyen sosyal medya kullanıcıları Işık'a destek oldu.

        İşte o yorumlardan birkaçı:

        * Her şeyin esprisi, ironisi, muhabbeti, benzetmesi yapılmayacağını bir gün öğreneceksiniz.

        * Sen Kenan Işık'ın yaşadığı hayatın binde birini yaşayamamışsındır. Eskiden şaka yapmanın bi adabı vardı, bazen şaka yapmaya utanılırdı. Rezil yaşıyorsunuz, bari böyle sanatçılara, değerlere saygınız olsun.

        * Mizahınıza malzemesi olarak kullanacağınız kişinin ailesinin, sevenlerinin bunu okuyabileceğini düşündünüz mü hiç? Lafınızın aslı yok, astarı yok. 2-3 beğeni almak için kendinizi bu kadar aşağı çekmeyin.

        * Kenan Işık, dalga malzemesi yapılacak bir insan mı? Utanmıyor musunuz? Ailesini üzmeye ne hakkınız var!

        3

        NE OLMUŞTU?

        'Kim 1 Milyon İster?' adlı yarışmanın sunucusu, Devlet Tiyatroları Yönetmeni ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nın eski Genel Sanat Yönetmeni Kenan Işık, 2014'ün mart ayında gittiği spor salonunda saunadan çıkarken ayağının kayması sonucu yere düşerek, kafasına aldığı darbe sebebiyle beyin kanaması geçirmişti.

        4

        Bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan Işık, ardından ameliyata alınmıştı. Olayın olduğu tarihten bu yana komada olan sanatçının tedavisi şu anda evinde devam ediyor.

        5

        Geçtiğimiz yıl kasım ayında Işık'ın iyileşme sürecinde olduğu ve gözleriyle de olsa iletişim kurabildiği haberleri gündeme geldi. Beril Işık, eşi Kenan Işık'ın sağlık durumuyla ilgili çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yapmıştı. Beril Işık, "Kenan'ın durumunda o zamandan bu yana önemli bir değişiklik olmadı" ifadelerini kullanmıştı.

        6

        KENAN IŞIK HAKKINDA

        Yusuf Kenan Işık, Ekim 1947 tarihinde Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğdu. Oyuncu, sunucu, eski gazeteci ve ana haber sunucusudur. Özellikle "Kim Milyoner Olmak İster?" adlı televizyon programı ile tanınmıştır.

        Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memur çocuğu olan Kenan Işık, orta okul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise öğrenimini gerçekleştirdiği Ankara'da okurken ise Meydan Sahnesi'ne girmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olmuştur.

        7

        Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapmıştır. Sanatçı devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazmıştır.

        Resmi Gazete, Yeni Binyıl ve Akşam gazetelerinde çalışmıştır. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı "Dadı" adlı diziyle boy göstermiştir.

        8

        Sanatçı ayrıca Türk televizyon programları arasında fenomenler arasına giren "Kim 500 Bin İster?" yarışmasının sunuculuğunu yapmış, değişen yeni adı ile "Kim Milyoner Olmak İster?"in sunuculuğunu yapmaya devam etmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ