Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya Ukrayna savaşı son dakika: Büyük direnişe hazırlanıyorlar
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeyinde çok gergin bir bekleyiş var. İkmal kamyonlarının ağaçların arkasında gizlenmiş durumdaki görüntüleri dikkat çekiyor.

         Rus işgalinin 8. günü: Kiev bombalanıyor!
        Rus işgalinin 8. günü: Kiev bombalanıyor! Haberi Görüntüle

        RUS ORDUSU KUŞATMAYI DARALTTI

        Show Haber Editörü Cem Tekel'in haberine göre Barikat şehir Kiev Rus ordusunun saldırısına karşı koymak için hazırlanıyor. Rus tankları, zırhlı araçları şehre girmek için hazır bekliyor.

        Bir yandan da molotof kokteylleri hazırlanıyor. Rus ordusu kuşatmayı daraltırken insanlar büyük direniş için şehrin merkezine gidiyor.

        REKLAM

        RUS AJAN VE SABOTÖRLER KISKIVRAK

        Kiev sokaklarında elleri arkadan bağlanmış ve gözlerine bağlanmış halde tutulan insanlar dikkat çekiyor. Rus casus ve sabotörleri oldukları belirtilen kişiler Ukrayna güvenlik tarafından yakalanıp tutuluyor. Sabotörlerin çantasından çıkan sahte pasaportlar dikkat çekiyor.

        KİEV SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

        Show Haber Editörü Cem Tekel'in gece saat 23.00 itibariyle izlenimleri şöyle:

        Kiev'de gece bir kez daha sirenler çaldı. Henüz bir patlama sesi duyulmadı. Sokağa çıkma yasağı olduğu ve 'vur' emri olduğu için kent sokaklarında sivillerin dolaşması yasaklandı.

        Rus Ordusu'nun Kiev'deki ilerleyişi durdurulduğu; hatta geri itildiği belirtiliyor. Kiev'in kuzey tarafında çok sayıda lastik getirilip dizildi. Askerler de lastiklerin arkasına anti tank mayınları yerleştiriliyor. Rus Ordusu'nun Kiev'e 30 kilometre uzaklıkta bulunduğu bildiriliyor.

        Rus konvoyu günlerdir konuşuluyor. Ukrayna Ordusu'nun şu anda ileri harekatı moralleri bir parça yükseltti. Konvoy korkusu yerine kent savunması daha ön plana çıktı. Gündüzleri Kiev'in her sokakta barikatlarda ellerinde silahlarla birlikte siviller görünüyor. Hazırladıkları molotofları Rus zırhlılarına atacaklarını söylüyorlar.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ