Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Koronavirüs Samsung'a fabrika kapattırdı! Haberler - Teknoloji Haberleri

        Samsung’un katlanabilir akıllı telefonları Galaxy Z Flip ve Galaxy Fold modellerini de üreten Güney Kore’deki fabrikasının koronavirüs riski nedeniyle kapatıldığı bildirildi.

        REKLAM

        Seul’e 200 km uzaklığında bulunan Gumi’de yer alan fabrika, bir çalışanda tespit edilen virüs nedeniyle geçici olarak üretime ara verdi. Fabrikadaki diğer çalışanlar ise önlem olarak karantinaya alındı.

        KATLANABİLİR TELEFONLARINI BU FABRİKADA ÜRETİYOR

        Samsung ürün ve ekosistemine dair haberleriyle bilinen SamMobile’ın haberine göre Güney Kore'nin Gumi kentindeki fabrikanın akıllı telefon üretiminden sorumlu olan kablosuz biriminde bir çalışanda zatürree benzeri bir hastalık tespit edildi. Bu çalışanın koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirlendi.

        Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği en yüksek önceliğimizdir. Dezenfeksiyon ve kontrol için gerekli tüm önlemler derhal uygulanmaya başlanıyor” denildi.

        REKLAM

        Haftasonu kapatılarak üretime ara verilen fabrikada, diğer çalışanların testlerinin tamamlanmasının ardından bugün veya yarın tekrar üretime devam etmesi bekleniyor.

        TÜRKİYE FİYATI 14 BİN 499 TL

        Güney Kore’nin Gumi kentindeki fabrikada, Samsung’un geçen yıl tanıttığı ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli Galaxy Fold’un yanısıra, geçen haftalarda duyurduğu ilk katlanabilir cam ekranlı modeli Galaxy Z Flip’in de üretimi gerçekleştiriliyor.

        Galaxy Fold modeli Türkiye’de satışa sunulmazken, Samsung, Türkiye’de online mağazası aracılığıyla Galaxy Z Flip modeli için ise 14 bin 499 TL’lik fiyatla tüketicilerden siparişlerini alıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ