Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak? İşte 2019 KPSS'de çok konuşulan sorular

        KPSS heyecanı bugün yapılan 2 oturumla yaşandı. Sınavın sabah oturumu olan Genel Yetenek ve Genel Kültür saat 10.15'te yapıldı ve adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Öğleden sonra 14.45'te başlayan Eğitim Bilimleri oturumuna katılacakların da saat 14.30'dan sonra sınav binalarına girişine izin verilmedi. Adaylara, Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunda 120 soru için 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumunda ise 80 soru için 100 dakika süre verildi.Adaylar şimdi KPSS sorularının ve cevap anahtarlarının yayımlanmasını bekliyor. Ancak bugün sınavdan çıkan adaylar, KPSS sınavınsa yer alan bazı soruları sosyal medya gündemine taşıdı. 2019 KPSS sorularınadair detaylar haberimizde.

        REKLAM

        KPSS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?

        KPSS soru ve cevapları henüz yayımlanmadı. Ancak önümüzdeki günlerde soru ve cevap anahtarların ÖSYM tarafından yayımlanması bekleniyor. Adaylar, ÖSYM KPSS soru ve cevapları yayımlandığı andan itibaren sayfamız üzerinden soru ve cevaplara ulaşabilecekler.

        2019 KPSS'DE ÇIKAN İLGİNÇ SORULAR

        KPSS'nin bugünkü oturumlarında bazı sorular adaylara zor anlar yaşattı. Adaylar ilginç buldukları soruları sosyal medyagündemine taşıdı. Amerikan armudu, Türkiye'nin ilk sondaj gemisi, İspanya'da yapılan boğa güreşi ve Seyit Onbaşı'nın vurduğu gemi o sorulardan bazılarıydı. Bahsedilen sorularla ilgili detaylı bilgileri ve doğru cevapları aşağıdaki haberlerimizden öğrenebilirsiniz.

        KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM takvimine göre KPSS sonuçları 29 Ağustos'ta açıklanacak. Sınav sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. Bu süre içinde yeni sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli sayılacak.

        REKLAM

        2019 KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVI NE ZAMAN?

        KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 20 Temmuz 2019, Saat: 10.15

        KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra

        (Hukuk, İktisat, Maliye) : 20 Temmuz 2019, Saat: 14.45

        KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah

        (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 21 Temmuz 2019, Saat: 10.15

        ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ : 28 Temmuz 2019, Saat: 10.15 / ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınav Saati : 14.45

        Bu kapsamda Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanlarına yönelik oturum 20 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15'te; Hukuk, İktisat, Maliye alanlarını kapsayan oturum ise saat 14.45'te uygulanacak.

        İşletme, Muhasebe ve İstatistik alanlarını kapsayan alan bilgisi sınavlarının 3. oturumu da 21 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te yapılacak.

        REKLAM

        Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 28 Temmuz saat 10.15'te uygulanacak. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınavı ise aynı gün 14.45'te düzenlenecek.

        KPSS GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        20 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ve KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) ile 21 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ