Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Ünlü oyuncular kendilerinin patronu oldu
        1

        Neziha KARTAL / HABERTÜRK MAGAZİN

        Türk sinemasının son 10 yıldaki yükselişi, sinema dünyasının yeni yapımcılarla tanışmasına vesile oldu. Piyasaya yapımcı olarak giriş yapanların yanı sıra, son yıllarda ünlü oyuncular da kendi filmlerinin yapımcılığını üstlenmeyi tercih ediyor. İşte o isimler...

        2

        MEHMET ASLANTUĞ

        Mehmet Aslantuğ, 1992’de kendi yapım şirketi Detay Film’i kurdu. Aslantuğ başrollünü eşi Arzum Onan’la paylaştığı ‘Aşkın İkinci Yarısı’ filminin yapımcılığını üstlendi.

        3

        ÖZCAN DENİZ

        Birçok televizyon dizisinde başrol olarak yer alan Özcan Deniz ilk filmi ‘Ya Sonra’ filmiyle yapımcılığa adım attı. Ünlü oyuncu sadece oynadığı filmlerin değil farklı projelerin de yapımcılığını üstlenerek kariyerine devam ediyor.

        4

        AHMET KURAL-MURAT CEMCİR

        Türk sinemasında en çok izlenen ikinci film olan ‘Düğün Dernek’in başrol oyuncuları Ahmet Kural ve Murat Cemcir de yapımcı olmaya karar verdi. ‘Çalgı Çengi 2’yi çekmeye hazırlanan ikilinin yapımcılığını Selçuk Aydemir’le ortak kurdukları şirket üstlenecek. Filmin 2017’de vizyona girmesi planlanıyor.

        5

        BURAK ÖZÇİVİT

        Burak Özçivit sevgilisi Fahriye Evcen’le başrolü oynadığı ‘Aşk Sana Benzer’ filmiyle yapımcılığa soyundu. Filmin hikâyesini de yazan Özçivit, ardından Murat Boz ve Aslı Enver’le oynadığı ‘Kardeşim Benim’ filminin de yapımcıları arasında yer aldı.

        6

        ŞEBNEM BOZOKLU

        Şebnem Bozoklu, 2006’da ‘Selena’yla başladığı kariyerinde 16 yapımda rol aldı. 2014’te ‘Ümmü Sibyan: Zifir’ adlı gerilim filmiyle ilk yapımcılığına imza attı. Bozoklu, büyük keyif aldığını söylediği yapımcılığa başrolünde de yer aldığı 2015 yapımı ‘Yok Artık’ ile devam etti.

        7

        MURAT BOZ

        Kardeşim Benim’ filminde başrolü paylaştığı Burak Özçivit’ten etkilenen Murat Boz da yapımcılığa soyundu. Arkadaşının yolundan gidip şirket kuran Boz, başrolünü oynayacağı yeni projesinin filminin yapımcılığını üstlenecek.

        8

        KIVANÇ TATLITUĞ

        Kıvanç Tatlıtuğ da oyunculuğunun yanına yapımcılığı ekleyen ünlü isimler arasına katıldı. Tatlıtuğ, önümüzdeki sezon yayınlanacak ve başrolünde yer alacağı yeni televizyon dizisini uzun süredir birlikte çalıştığı Ay Yapım ile ortaklaşa çekerek yapımcılığa ilk adımını atmış olacak.

        9

        CEM YILMAZ

        Cem Yılmaz, yapımcılığa 2008’de kurduğu CMYLMZ Fikir Sanat adlı şirketle başladı. İlk olarak A.R.O.G’un yapımıcısı olan Yılmaz, daha sonra ‘Yahşi Batı’, ‘Pek Yakında’ ve ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’in hem oyuncusu hem de patronu oldu.

        10

        MAHSUN KIRMIZIGÜL

        Uzun yıllar şarkıcılığıyla adından söz ettiren Mahsun Kırmızıgül, Murat Tokat ile birlikte Boyut Film’i kurdu. Kırmızıgül’ün ilk filmi ‘Beyaz Melek’ ile başlayan yapımcılık serüveninde film ve dizi olmak üzere toplam 6 yapım yer alıyor.

        11

        ŞAHAN GÖKBAKAR

        ‘Recep İvedik’ serisiyle fenomen olan Şahan Gökbakar, yönetmen kardeşi Togan Gökbakar ile birlikte 2012’de ‘Çamaşırhane Film’i kurdu. Gökbakar ‘Celal ile Ceren’in, gişe rekortmeni ‘Recep İvedik 4’ün ve ‘Osman Pazarlama’nın yapımcılığını üstlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ