Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Dracoola vişne suyu içti

        Ersin Korkut, Şahin Irmak ve Özge Ulusoy’un başrollerini paylaştığı Kutsal Damacana Dracoola filminin önceki akşam İstinye Park AFM Sinemaları’nda yapılan galasında konuklara alkollü içki yerine meyve suyu ikram edildi...

        HT MAGAZİN / BORA BAĞCIBAŞI

        FİLM DEĞİL İÇKİ KONUŞULDU

        Twitter'da 'burusvilis' adlı kullanıcının dediği gibi "Artık filmler gişede durduğu gibi durmayacak!" Kutsal Damacana Dracoola filminin önceki akşam İstinye Park AFM Sinemaları'nda yapılan galasında tek konuşulan konu 'Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun yeni yönetmeliğiydi. Sinema yetkilileri, ruhsatları olmadığı için yönetmelik gereği içki servisi yapamadıklarını belirterek, konuklara meyve suyu ikram etti...

        İÇKİMİZ YOK, MEYVE SUYU VAR

        İçki yasağıyla ilgili konuşan filmin başrol oyuncularından Ersin Korkut şunları söyledi: "Ben içmiyorum! Bizim filme denk geldiği için sık sık soruluyor. İçmek isteyen; yukarıda ruhsatlı içki içilecek yerler var, orada içer, sonra galaya gelebilir, ben saygı duyarım." Filmin yönetmeni Korhan Bozkurt ise, "İçki yok diye yakınmaya gerek yok. Kolamız var, meyve suyu çeşitlerimiz var ama birçok kişiden şikâyet aldık doğrusu" dedi.

        Korhan Bozkurt’un yönettiği, Ersin Korkut, Şahin Irmak ve Özge Ulusoy’un başrollerini paylaştığı ‘Kutsal Damacana Dracoola’ önceki akşam yapılan gala ile vizyona girdi. ‘Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu’nun yeni yönetmenliği nedeniyle başlayan içki yasağı tartışması filmi gölgede bıraktı.

        “İçkiyle ilgili bir yasak konulmuşsa uyulur” diyen filmin başrol oyuncusu Ersin Korkut, “Ben içmiyorum. İçmek isteyen yukarıda ruhsatlı yerler var, gider orada içer, sonra galaya gelir” diye konuştu. Film öncesi Şafak Sezer ile yaşadığı tartışmalarla gündeme gelen Ersin Korkut, “Şafak Sezer ile hiçbir problemim yok. Kutsal Damacana’nın belli bir kitlesi var, iyi bir gişesi olur” açıklamasında bulundu. Filmin yönetmeni Korhan Bozkurt ise içki yasağıyla ilgili esprili bir yaklaşımda bulundu: “İçki servisimiz yok diye yakınmaya gerek yok. Kolamız,meyve suyu çeşitlerimiz var.” Yönetmelikten bir şikâyetleri olmadığını dile getiren Bozkurt, “Fakat bize böyle bir şeyin bildirilmemesi üzücü. Birçok kişiden şikâyet aldık” diye konuştu.

        Özge Ulusoy: Karar yanlış İlk kez bir sinema filminde oynayan Özge Ulusoy, galaya yalnız katıldı. Ulusoy, içki yasağıyla ilgili olarak, “Yasağın bizim filme denk gelmesi büyük bir şans0sızlık. Düzenlemeyi hiç doğru bulmuyorum. Açıkçası yanlış bir karar” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ