Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu: Hakemler kuralı bilmiyor galiba - Kasımpaşa Haberleri

        Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Galatasaray'a 4-3 yenildikleri maçın ardından mücadelenin hakemlerini kural bilmemekle suçladı.

        Mücadeleyi değerlendiren Sami Uğurlu, "Maçın başından sonuna kadar, ikinci yarı çok daha hareketli geçti. Çok pozisyon oldu. Hem bulduk, hem verdik. 7 gol de bunun karşılığı. Çok pozisyon bulmak, Galatasaray gibi bir takıma karşı artı. Pozisyon vermeyi ise düzeltmemiz gerekiyor. Maçtan önce planladığımız doğru geçişleri yaptık. Risk aldık, beraberliğe çıkalım, bir puan alalım düşüncemiz yok. Keyif almak istiyoruz." dedi.

        REKLAM

        "HAKEM TEMPOMUZA AYAK UYDURAMIYOR"

        Uğurlu, "Maç gerçekten keyifli ancak Kasımpaşa'nın yüksek temposu hakemlere de yüksek geliyor. Ben onu anlıyorum. Bu yüzden oyunu çok fazla durdurma ihtiyacı hissediyorlar. Biz düşmeyin, ayakta kalın diyoruz oyunculara. Futbolda burayı ödüllendirmek gerekiyor. Burada hakemlerin kafası karışıyor çok yüksek tempoda olduğu için. Bunun olmaması gerekiyor. O zaman seyirci izlemiyor maçları. Bu kadar istekli iki takım varken, biraz daha ona ayak uydurmak gerekiyor." dedi.

        "HAKEMLER KURALLARA HAKİM DEĞİL"

        Maçın 79. dakikasında Claudio Winck'e çıkan kırmızı kart ve verilen penaltı hakkında Uğurlu, "Penaltı tamam doğru; ama neden kırmızı kart diye soruyorum. 4. hakem bana "pozisyon dışarıda kırmızı kart o yüzden." diyor. Kurallara pek hakim değiliz herhalde." ifadelerini kullandı.

        "FENERBAHÇE İÇİN OYNUYORSUNUZ FALAN BUNLAR DOĞRU DEĞİL"

        Galatasaray'ın maç sonundaki sevincini de eleştiren Kasımpaşa'nın hocası, "Ben her zaman tüm rakipleri tebrik etmeye çalışıyorum. Bunu Okan Buruk için söylemiyorum. Ama büyük maçlarda rakibi çok zorlayınca, farklı şeyler için oynadığımızı düşünüyorlar herhalde! Biz o karakterde ne hocalarız ne insanlarız! Bu şekilde itham ederseniz, devre arasında ve maç sonunda, "Fenerbahçe için oynuyorsunuz" falan bunlar çok doğru değil. Bilmiyorum neden yaptılar ama bu bizi rahatsız etti." açıklamasını yaptı.

        “HANGİ BÜYÜK MAÇTA İYİ MÜCADELE ETSEK OYNADIĞIMIZ TAKIMLAR RAHATSIZ OLUYOR”

        Büyük takımlara karşı iyi mücadele ettikleri zaman suçlandıklarını söyleyen Uğurlu, “Biz hangi büyük maça gitsek, iyi mücadele etsek bu oynadığımız takımları rahatsız ediyor. Galatasaray ile oynuyorsun Fenerbahçe için oynuyor diyorlar. Fenerbahçe ile oynuyorsun Galatasaray için oynuyor diyorlar. Biz öyle insanlar değiliz. Ancak buradan tepki görmek ilginç. İyi oynadığın zaman suçlanmak bir Türkiye’de olur herhalde. Herkesin hedefi var. Herkese karşı iyi oynamaya çalışıyoruz. Galip gelsek 4’üncü sıraya çıkıyorduk. Zaten onu düşünerek çıktık maça. Beşiktaş ile 3 puan var. Bunun mücadelesine vermeye devam edeceğiz. İyi oynadıktan sonra ciddi şekilde keyif alıyoruz. Rakiplerin bize saygı göstermesi gurur duyduğumuz şeylerden bir tanesi. Kötü oynadığımız periyotlar olsa da özellikle son haftalarda rakiplerimizin bizden çekinmesi güzel” ifadelerini kullandı.

        “AYTAÇ’IN MİLLİ TAKIMA ALINMAMASINA ŞAŞIRDIM”

        Takımın önemli isimlerinden Aytaç Kara’nın milli takıma seçilmemesiyle ilgili gelen bir soru üzerine ise Sami Uğurlu, "Aytaç daha önce birkaç kez daha bu sevinci yaptı. Konuşmadım kendisiyle ama bunun milli takıma çağırılmamasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Mili takıma çağrılmaması hocanın kendi kararı. Öncesinde buna saygı duymak gerekiyor. Benim bireysel fikrim, bu performansla almamak biraz düşündürücü. Genç oyuncu milli takıma kazandıralım gibi bir düşünce daha cazip gelebiliyor olabilir. Milli takıma en formda, en iyi oyuncuların alınması gerekiyor. Bir 8 numara olarak bu sayılara ulaşıp, her maç 90 dakika sahada kalan bir isim. Montella’ya saygı duyuyorum ama şaşırmadım dersem yalan olur” diyerek sözlerini noktaladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ