Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Gökhan Türkmen: Gündelik müzik yapmıyoruz

        Pop müziğin sevilen isimlerinden Gökhan Türkmen, kurduğu GTR Müzik şirketiyle müzik piyasasına yeni isimler kazandırmaya devam ediyor. Türkmen’in yapımcılığını üstlendiği Serkan Ölçer Orkestrası projesinin başındaki Serkan Ölçer ise yıllardır müzik piyasasının mutfağındaki bir isim. Bugüne kadar Demet Akalın, Gökhan Özen, Gülben Ergen, Mustafa Ceceli ve Gökhan Türkmen’le aranjör olarak çalışan Ölçer, şu sıralar yeni projesiyle sahnedeki potansiyelini ortaya koyuyor.

        ‘Serkan Ölçer Orkestrası’ ne zaman kuruldu? Gökhan Türkmen’le düet fikri nasıl ortaya çıktı?

        REKLAM

        Serkan Ölçer: Bir iki senedir böyle bir proje vardı. Önce orkestramızı kurduk. Sonra Gökhan Türkmen’le düet yapmaya karar verdik. Hem Gökhan iyi bir müzisyen olduğu için hem de albümü Gökhan’ın yapım şirketi GTR’den çıkardığımız için çıkışımızı onunla yapmak istedik.

        Daha önce birlikte çalışmış mıydınız?

        S.Ö.: Albüm kayıtlarında gitar çalmıştım. Gökhan’ı mutfaktan biliyorum.

        Gökhan Türkmen: Serkan çok iyi bir müzik insanı. Son albümde bir aranje vermek istiyordum ama olmamıştı. Buraya kısmetmiş. Biz zaten komşuyuz, arkadaşlığımız da vardı.

        ‘Zar’ şarkısında nasıl karar kıldınız?

        S.Ö.: Projeyi düşünüyoruz ama ortada bir şarkı yoktu. Bir gün Gökhan’larda otururken şarkıyı dinledik, aynı gece gaza gelip demosunu kaydettik. Bir gün içinde aranjesi bitti. Kendimiz pişirdik ama sadece kendimiz yemeyelim başkaları da yesin istiyoruz.

        ‘Serkan Ölçer Orkestrası’nın kuruluş amacı nedir?

        S.Ö.: İyi müzik yapmak istiyoruz. İnsan en iyi yaptığı şeye devam etmeli. Bizim en iyi yaptığımız şey akustik müzik. Sanatta kalıcılık esastır. Akustik müziğin daha kalıcı olduğuna inanıyorum.

        REKLAM

        ‘İKİNCİ DÜET SİMGE SAĞIN’LA’

        Proje düetlerle mi devam edecek?

        S.Ö.: Düetlerle devam edeceğiz. Akustik müzik ağırlıklı olacak. Bizim müziğimize uygun isimlerle yola devam edeceğiz. Orkestramızın vokalistleri de var. Gelecekte onların eşlik ettiği şarkılar olacak.

        İkinci isim kim olacak?

        S.Ö.: Bu projeye başlamadan önce birçok isimle konuştuk. ‘Seve seve yer alırım’ diyen çok müzisyen dostumuz oldu. Simge Sağın’la yapmayı çok istiyorum. Simge çok iyi bir solist. Bu yüzden Simge’yle çalışmak isterim.

        Orkestra dışında kimlerle çalışıyorsunuz?

        S.Ö.: İstanbul’a geldiğimden bu yana Demet Akalın, Gökhan Özen, Gülben Ergen, Kutsi ve Burcu Güneş gibi isimlerle çalıştım. 7-8 senedir de Mustafa Ceceli ile çalışıyorum.

        REKLAM

        Onlarla düet düşünceniz var mı?

        S.Ö.: Var tabiki ama uygulama kısmı zor oluyor. Gökhan Türkmen’le bu kadar kolay olmasının sebebi komşu olmamız. Adam yan komşum; bu süreci kolaylaştırdı tabii ki.

        ‘BİZDE HER ŞEY GERÇEK’

        ‘Zar’ şarkınız 2 haftada 200 bin izlenme oranına ulaştı. ‘Bunu 1 milyon yapalım, biraz köpürtelim’ demediniz mi?

        G.T.: Yaptığımız işlerin on sene sonra da dinlendiğini göreceğim. Gündelik müzik yapmıyoruz. On sene sonra da dinlenen müzikler yapmak istiyoruz. Önemli olan kitle oluşturmak. Birinin ‘Oh be abi nefes aldırdınız’ demesi, 10 milyon tıklamadan daha önemli.

        Fiziksel satış azaldığı için tıklama sayıları kitlenin geri dönüşü olarak kabul görüyor...

        G.T.: Kitlenin tepkisi olsa albümler 100 milyon satardı. Böyle bir dünya yok. 2 milyon takipçim varsa neden 2 milyon satmıyorum? Sosyal medyada nefret eden da takip ediyor.

        REKLAM

        S.Ö.: Meraktan girip bakıyor insanlar. Youtube’da en çok izlenen videoların hiçbirinin önceliği müzik değil. Bu şekilde başarınızı ölçemezsiniz.

        G.T.: Buna gerek duyan insan bu işi yapmasın. Bu şekilde 50 milyon izlenmenin kutlamasını yapıp video çekiyorsa üzücü bir şey. Şarkının içinde kalma oranları da önemli. Girip anında çıkabilir sonuna kadar da dinleyebilir. Bir şarkıcı bu yalanı söylüyorsa büyük bir sıkıntı var. Bu kendini kandırmaktır. Biz hiçbir zaman kendimizi kandırmadık. Neysek oyuz. Bizde her şey gerçek.

        ‘Yaşadıklarımı yaşatmamak için yapımcı oldum’

        ‘Zar’ için eski şarkılarınızın tadında yorumları yapılıyor...

        Gökhan Türkmen: Doğrudur çünkü eski bir şarkım. Geçen zaman içerisinde değişik şeyler yapmak istedik. Bu da şarkılarda farklılıklara sebep oluyor. Bunu biz de hissetmiştik. Geçmişi silip ukala tavırlara giren biri değilim. Arada eskiye dönmek bizim için de keyifli oldu. Her tarzı denemeyi seven bir adamım. İlerde arabesk de söylerim.

        REKLAM

        ‘Serkan Ölçer Orkestrası’ sektöre ne katacak?

        G.T.: Serkan iyi bir müzisyen. Müzik kısırlaşıyor bunu bozacağını düşünüyorum. Yeni bir yol açacaktır.

        Solist kimliğinize yapımcılığı da eklediniz. Bu sizin müziğe bakışınızı değiştirdi mi?

        G.T.: Sadece bir oda açtım. Beğendiğim, güvendiğim sevdiğim ne kadar insan varsa orada toplayıp müzik yapmaya çalışıyorum. Tecrübelerimle onların yanında olmaya çalışıyorum. Ona yakın sanatçımız oldu ve hepsi orijinal isimler. Bizi heyecanlandıracak isimleri almaya çalışıyoruz. Kendimi şirket sahibi gibi hissetmiyorum ama bu bize kolaylık sağlıyor. Benim de başıma geldi. Bana ‘Bunları yapacağız” diyorlardı ama yapmıyorlardı. Yaşadıklarımı yaşatmamak için yapımcı oldum. Sektörde alternatif bir anlayışımız var.

        Neziha KARTAL / HT MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ