Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Nadide Sultan: Sahnede çılgın Nadide ortaya çıkıyor

        YENİ şarkısı ‘Uçmalıyım’la yaza “Merhaba” diyen Nadide Sultan’la bir araya geldik. 20. sanat yılında eğlenceli bir şarkıyla müzikseverlerin karşısına çıkan ünlü şarkıcıyla müzikten evliliğine uzanan keyifli bir röportaj gerçekleştirdik

        ‘UMARIM ŞARKIM DİNLEYENLERİ UÇURUR’

        ‘Uçmalıyım’ adlı yeni şarkınızın hikâyesi nedir?

        Bu şarkıyı yıllar önce müzisyen arkadaşım sevgili Sertaç Ekiz’le beraber yapmıştık. Aslında aklımda başka şarkılar vardı ama stüdyoda ‘Uçmalıyım’ öne çıktı. Şarkı kendi yolunu açtı, kendi kendine uçtu, umarım dinleyenleri de uçurur. Hareketli bir yaz şarkısı ama dilerim yaz-kış dinlenir. İnsanların duygularına hitap etsin, onların dertlerine şifa olsun isterim. Bu şarkı benim eğlenceli tarafımın eseri.

        REKLAM

        Söz yazarlığınızla pek fazla ön plana çıkmadınız. Bu şarkıdan sonra devamı gelecek mi?

        İlk çıkış şarkım ‘Vuslata Beş Kala’nın sözleri de bana aitti. Sonraki albümlerde de kendi şarkılarım vardı ama söz yazarlığı çok üzerinde durup mesai harcadığım bir şey değildi. Önceden gelsin yapayım kafasındaydım. Şimdi düşünceler daha yoğun geliyor, ben de onlara mesai harcıyorum.

        90’ların parçaları bugünlerde çok popüler. Eski bir şarkınızla çıkmayı düşünmediniz mi?

        Bu şarkı benim 20. sanat yılıma denk geldi. Sektöre kendi şarkımla adım atmıştım, yine öyle olsun istedim. Aklımda eski şarkılarımı yeniden düzenleme fikri var ama zamanını bekliyor. Ben hayatta hissettiğim şeyi yapıyorum. İstediğim şeyleri yapabilme lüksüm olduğu için de çok mutluyum.

        ‘ŞU AN DOKTORA SÜRECİMİ DURDURDUM’

        Bir süredir ortalıkta yoktunuz. Sahneye ara mı vermiştiniz?

        REKLAM

        Konserlerimle varım aslında. Müzisyen olarak kıymet görmeyi seviyorum, çok fazla magazin figürü olmamaya çalışıyorum. İnsanlara benden bıkkınlık gelsin istemiyorum.

        Klasik Türk müziği eğitiminize devam ediyordunuz. Hangi aşamadasınız?

        Müzik eğitimine 12 yaşında başladım, İTÜ Konservatuvarı’ndaydım. Yıllar sonra okula geri döndüm. Mezun olduktan sonra yüksek lisansımı tamamladım. Yüksek lisansı işle beraber yürütünce doktoraya da niyetlendim ama bambaşka bir şeymiş. Duvara tosladım. Bir ders aldım, aynı zamanda dersimi de aldım. Şu anda o süreci durdurdum.

        ‘YEMEK YAPMAK BENİ RAHATLATIYOR’

        Evdeki ile sahnedeki Nadide Sultan arasında nasıl farklar var?

        Normal hayatımda naif görünürüm ama sahneye çıktığım anda içimdeki deli, çılgın Nadide ortaya çıkıyor. Sahnede olan Nadide’yi ve oradaki duygularımı çok seviyorum. Evimde biraz daha çocuksuyum. Yemek yapmayı çok severim, beni çok rahatlatıyor. Eşim “Bu bana bonus oldu. Senden böyle bir şey çıkacağını hiç beklemiyordum” diyor. Ev hayatına çok kıymet veriyorum.

        REKLAM

        ‘Biz değiliz ama hikâyemiz romantik’

        Hakan Yonat’la ilişkiniz nasıl başladı?

        Biz romantik değiliz ama hikâyemiz romantik. Hakan’la 1997’de yani çıkış yaptığım yıl tanışmıştım. Onu ilk gördüğümde “Hakan Yonat bu muymuş ya?” demiştim. Ondan çok etkilenmiştim ama aramızda bir şey geçmedi. Sonrasında Hakan benim klibimi çekti. Aramızda bir elektrik vardı ama ilişkimiz olmadı. O reklam sektörüne ağırlık verdi. Yıllar sonra beni Facebook’tan buldu. Görüşmeye başladık ve sonrasında ilişkimiz başladı.

        Bu hikâyeden sonra evlilik teklifini merak ettim...

        Vallahi ikimizin aklında da hep evlilik düşüncesi olduğu için öyle bir teklif olmadı. Öyle konuşmalar vardı zaten. Geçenlerde sahilde birlikte otururken bir erkek tekneyle yaklaşıp sevgilisine evlenme teklif etti. “Bak sen bana şöyle bir teklif yapmadın” diyerek dalga geçtim. Şaka bir yana öyle bir beklentim olmadı.

        ‘2018’de çocuğumuz olsun istiyoruz’

        ‘Uçmalıyım’ın klibini eşiniz çekti.

        Evet. Eşimin karşısında daha rahat olmam lazım ama ben çok heyecanlanıyorum. Klip çekiminde şarkının sözlerini unuttum.

        Çocuk düşünüyor musunuz?

        Evet. Allah nasip ederse 2018’de çocuğumuz olsun istiyoruz.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ