Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Tarkan’ın eski sevgililerinden Nil Özalp, yeni albümü ‘Durma’ ile müziğe döndü. Özalp, genç ve güzel kadınların hoşlanma eşiğinin yüksek olmasından dolayı yalnız bir yaşam sürdüğünü söyledi.

        HT MAGAZİN / MEHMET ÇALIŞKAN

        Tarkan’ın eski sevgililerinden Nil Özalp, yeni albümü ‘Durma’ ile müziğe döndü. Özalp, genç ve güzel kadınların hoşlanma eşiğinin yüksek olmasından dolayı yalnız bir yaşam sürdüğünü söyledi.

        Dedesinin kurduğu ‘Denizaltı Orkestrası’nda şarkıcılık yaparak müziğe başlayan Nil Özalp, adını ilk kez Tarkan ile olan ilişkisiyle duyurdu. 2010’da sözü ve bestesi Tarkan’a ait olan ‘Acıkolik’in adını verdiği ilk albümünü çıkaran Özalp, 4 yıl aradan sonra 2. çalışması ‘Durma’yı hazırladı.

        İlk albümle ikinci albüm arasındaki büyük zaman farkının nedeni nedir?

        İlk albümümün tanıtım dönemi neredeyse 2 yıl sürdü. Bu nedenle 2. için çalışmalara başlamak zaman aldı. O zaman gündemime aldığım şarkıları sonradan beğenmedim, yeni şarkılar buldum. Yeni şarkılar üzerinde çalışırken zaman da geçti. Bütün bunlar olurken şarkıcılığı bıraktığımı düşünenler oldu. Yeni albümüm ‘Durma’dan aldığım tepkiler beni mutlu etti.

        Mankenlik ajansınız vardı, ne oldu o ajans?

        İstanbul’a ilk geldiğimde şarkıcılıktan para kazanamıyordum. Ajans benim için bir kazanç kapısıydı. Farkında olmadan o iş büyüdü ve bir süre sonra benim baş edemeyeceğim bir boyuta ulaştı. Ne var ki o işi salt para kazanma amacıyla yaptığım ve o kadar sevmediğim için benden aldığı enerji gözüme batar olmuştu. Son dönemlerde de eskisi kadar para kazandırmadığı, hatta cebimden para çıkardığı için bana ayak bağı olmuştu. Bu nedenle ajansı kapattım.

        ‘FARKLI KONUMDA OLABİLİRDİM’

        Sadece şarkıcılıkla ilgileniyor olsaydınız şimdi farklı bir konumda mı olurdunuz?

        Bilmiyorum. Belki de öyle olurdu. Ne var ki ben ajans işi yapmış olmaktan dolayı pişmanlık duymuyorum. Sonuçta para kazanmam gerekiyordu. Para kazanamamış olsam belki de ‘Ben burada beceremedim’ deyip İstanbul’dan ayrılacak, bambaşka bir hayata sahip olacaktım.

        Şimdi uzun vadedeki hedefiniz nedir? Kısa vadede ‘Durma’nın keyfini yaşamak istiyorum. Önce tatil yapacağım sonra da yeni albüm çalışmalarına başlayacağım. Uzun vadedeki hedefim elbetteki mesleğimin zirvesinde yer almak.

        Şu an kariyerinizin neresinde olduğunuzu düşünüyorsunuz?

        Küçük yaşlardan bu yana müzikle iç içe olsam da henüz popülerlik anlamında kariyerimin başındayım.

        Serdar Ortaç ile yakın arkadaşsınız. Eşi sizi kıskanıyor mu? Serdar benim 10 yıllık arkadaşım. Kötü günlerimizde birbirimizi arayacağımız kişilerin başında geliyoruz. Chloe’yu çok seviyorum, kendisinin hastasıyım, mükemmel biri. Serdar, gerçekten inanılmaz bir kızla evlendi. Dostluğumuzun getirdiği avantajı kullanarak Serdar’ın en güzel şarkılarını ben alıyorum. Çünkü seçme hakkım oluyor.

        ‘HASTA MUAMELESİ YAPMAYIN’

        Hastalığıyla ilgili durum bildiğimizden farklı mı?

        MS teşhisi konduktan bu yana Serdar’ı gayet pozitif gördüm. İlk başta yaşanan korku ve panik hali doğaldır. Serdar’ın kendisini sevenlerden tek beklentisi hasta muamelesi yapılmamasıdır.

        En büyük başarınızın ne olduğunu düşünüyorsunuz?

        Albümlerim yokken çok değerli müzisyenlerle çalıştım. Hiçbiri de ticari çalışma değildi. Şarkıcılığım adına en büyük başarımın bu olduğunu düşünüyorum.

        En büyük başarısızlığınız...

        İlk albümümü çıkardığım dönemde Tarkan ile olan ilişkimden dolayı aşk haberleri müzik çalışmalarımın önüne geçti. Bu nedenle şarkıcılık kimliğimin ıskalandığını düşünüyorum. Direkt bir etkim söz konusu olmasa da en büyük başarısızlığımın ilk albümüm sırasında kendimi yeterince gösterememiş olmamdır. Nedense neden korkuyorsak başımıza o geliyor. Benim korkum da kendimi yeterince ifade edememekti. Başıma o geldi.

        Sizi benzer işi yapanlardan ayıran en önemli farkınız nedir? Kendimi iyi yetiştirdiğimi düşünüyorum. Öğrenme konusunda büyük bir açlık yaşıyorum. Her ortamda fikir ileri sürecek kadar bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim.

        SEVGİLİ KİŞİNİN AYNASIDIR

        Genç güzel bir kadın neden yalnızdır?

        Çünkü hoşlanma eşiği yüksektir. O yüksekliğe de her zaman erişilmez. Açıkçası yalnız olmanın son derece keyifli olduğunu da düşünmeye başladım.

        Aşk, hayatı paylaşmak, seks? Aslına bakarsanız sevgili insana kendisini yansıtan bir aynadır. Ben uzun zaman önce kendimle ilgili bir yolculuğa çıktım. O yolculuk sonrasında da gerçek aşk, gerçek sevgi aslında insanın kendisiyle olan ilişkide gizli.

        Böyle düşünüyor olmanızın nedeni yanlış ilişkiler olabilir mi? Boşanmış bir ailenin çocuğu olmamın etkisi var. Annemin kendi bireyselliğiyle varoluşunun bizi hayatta var ettiğini gördüm. Her kadının tek başına ayakta durabileceğine olan inancım sonsuzdur. İlişkilerimde kötü deneyimler yaşamış olmam da şu andaki düşüncelerime altyapı oluşturdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ