Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Güzel oyuncu Begüm Öner'den, HT MAGAZİN’e samimi açıklamalar

        HT MAGAZİN / İzel ÖZER

        Sevilen dizi Seksenler’de rol alan oyuncu Begüm Öner “Beni Brad Pitt’e benzetiyorlar. Sarışın renkli gözlü olmam ve özellikle çene yapımdan dolayı olabilir” diyor

        SEKSENLER dizisinde Elvan karakterini canlandıran güzel oyuncu Begüm Öner ile oyunculuk hayatı, aldığı sürpriz evlilik teklifi ve hayatının bilinmeyenleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

        Biraz kendinizi anlatır mısınız?

        Almanya’danTürkiye’ye 2.5 yaşında geldim. Anne ve baba tarafından Egeliyim. İlkokul 5. sınıfa giderken billboard reklamlarında yer aldım böylece oyunculuk yaşantım başlamış oldu. Üniversitede istatistik okudum, Müjdat Gezen’de tiyatro eğitimi aldım. Aynı zamanda okuluma devam ederken Digital Film Akademi’de kamera önü oyunculuğu dersleri aldım. Daha sonra reklamlar, diziler derken en son üniversite 4. sınıftayken Seksenler’e başladım. Meslek konusunda bir karar vermem gerekiyordu. Bir yandan İstanbul Ticaret Odası İstatistik Şubesi’nde staj yaptım. Fakat sabah 9 akşam 5 çalışmak bana göre değildi. Oyunculukla devam etmem gerektiğine inandım.

        Seksenler dizisine nasıl dahil oldunuz?

        Arka Sıradakiler Umut dizisi vardı Mint Yapımcılık’a ait. O bittikten kısa bir süre sonra beni Mint Yapımcılık’ın üstlendiği Seksenler için aradılar. Rolümü anlattılar, ben de dahil oldum.

        Dizi çekimleri nasıl gidiyor?

        Dizi çekimleri çok keyifli gidiyor. Haftada diziyle ilgili çekim sürem maksimum iki gün oluyor. Onun dışında dizideki 4. sezonumuz ve aile gibi olduk, çok şey paylaştık.

        ‘SEKTÖRDE ÜCRETLER DÜŞÜRÜLMELI’

        Elvan nasıl bir karakter? Sizinle uyuşan yanları var mı?

        Elvan seksenli yıllarda yaşayan bir genç kız. O yıllarda her şey o kadar safmış ki aylarca bakışarak flört ediliyormuş. İnsan ilişkileri de öyle. Bu anlamda bakarsak Elvan’ın benimle örtüşen çok tarafı var. Çünkü ben de ne kadar çağımız değişse de değerlerimi hiçbir zaman geri plana atamayan bir insanım.

        Usta isimlerle çalışıyorsunuz. Bunun size katkıları ne oldu?

        O kadar büyük katkıları var ki eminim katkıları olduğunun farkında bile değiller.

        Avrupai bir yüzünüz var. Sizi birilerine benzetiyorlar mı?

        Beni en çok Brad Pitt’e benzetiyorlar. Hatta bazı televizyon programlarında fotoğraflarımızı yan yana koydukları da oldu. Sarışın renkli gözlü olmam ve özellikle çene yapımdan dolayı öyle düşünüyor olabilirler.

        Türkiye’de beğendiğiniz oyuncular var mı?

        Türkiye’de tabii ki beğendiğim çok oyuncu var. Bir kere Özlem Türkad’a bayılıyorum. Onun o ses tonunu değiştirmesini, hazır cevaplılığını çok seviyorum. Örnek aldığım, çok beğendiğim, hayranlıkla baktığım oyuncular var.

        Oyunculukta kurallarınız var mı?

        Bir manası olduğu takdirde oyunculukta bir kuralım yok.

        Kendinizi izlerken eleştiriyor musunuz?

        İnsan kendini izlerken o kadar fazla eleştiriyor ki ama ben kendini izleyemeyenlerden değilim. Tam tersi izlemek istiyorum çünkü izledikçe kendime ne kadar sinir olsam da sonuçta oradan yola çıkıyorum. Hatalarımı görüyorum.

        Oyuncu olmasaydınız ne olurdunuz?

        Kendi mesleğimi yapar, istatistikçi olurdum.

        Çalışma saatleri ve şartları için neler söylersiniz?

        Dizi sektöründe çalışma saatleri ve oyuncu ücretleri düşürülmeli.

        Ceyhun Fersoy dizi setinde size evlenme teklif etti. Sürpriz oldu mu?

        Dizi setinde o şekilde olacağını hiç bilmiyordum. Ceyhun bu konularda çok ketumdur, hayatta hiçbir şeyi fark ettirmez. Evlenme teklifini o kadar doğru bir yerde yaptı ki bizim için her şeyin başladığı yer orasıydı. Oradaki insanların her birinin set çalışanından başrol oyuncusuna kadar bizim ilişkimiz üzerinde emeği var. Çok doğru bir yer olduğunu düşünüyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ