Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon MasterChef Türkiye dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 18 Ağustos MasterChef Türkiye 2020

        MasterChef Türkiye’de sezonun ilk dokunulmazlık oyunu heyecanı başladı. Dün akşam, son 16’ya kalan yarışmacılar, MasterChef’in ilk kaptanlık oyunu mücadelesini verdi. Aksiliklerin yaşandığı, yedi yarışmacının yemeği çıkaramadığı oyunda kaptanlığı Tanya kazandı. Dün akşam belirlenen Mavi takım ile Kırmızı takım, 18 Ağustos Salı akşamı MasterChef 29. bölümde ilk defa takım oyunu oynayacaklar. Her hafta bir elemenin yaşanacağı MasterChef’te dokunulmazlık oyunu büyük önem taşıyor. Büyük heyecan ve kıyasıya rekabetin yaşanacağı yeni bölümde MasterChef 2020’de ilk dokunulmazlık oyununu kazanan takım belli oldu. Peki, MasterChef Türkiye 2020’nin ilk dokunulmazlık oyununu, ilk takım oyununu hangi takım kazandı?

        REKLAM

        MASTERCHEF TÜRKİYE’DE DOKUNULMAZLIK OYUNUNU KİM KAZANDI?

        MasterChef Türkiye’de sekizer yarışmacıdan oluşan Mavi takım ile Kırmızı takım, bu akşam bir takım oyunu oynandı. Bu oyunu kazanan takım, dokunulmazlık olacak ve yukarı çıkacak. Kaybeden takım ise bireysel dokunulmazlık oyunu oynayacak. Kimin eleme adayı olacağı ise bu oyunda belli olacak. Dokunulmazlık oyunu için istenen yemekler şöyle;

        Taze kabak çorbası

        Baklava hamurunda börek mantarlı

        Ilık manda kaymağı ile semizotu salatası

        Dana Nuar ve Polenta

        Şeftalili parfe

        MasterChef ilk dokunulmazlık oyununda verilen süre bir saatti. Sürenin bitimi ile şefler, yemeklerin tadımını yaptı. Sonrasında ise hangi yemeği hangi takımın daha iyi yaptığını açıkladılar. Tadım sırasına göre yapılan açıklamada parfeyi daha iyi yapan Kırmızı takım oldu. Sonrasında şefler iki börek arasında en beğendiği tabak Mavi takımın oldu. Kabak çorbasını daha iyi yapan takım ise Mavi takım oldu. Ana yemek olan Dana nuar rosto ve palentada başarılı olan takım Kırmızı takım oldu. Böylece durum 2-2 oldu.

        Son değerlendirilen yemek, salata idi. Ilık manda kaymaklı ile semizotu salatasını iyi yapan takım, dokunulmazlığı kazandı. Bu takım ise Mavi takım oldu. Mavi takım, MasterChef Türkiye 2020'de ilk dokunulmazlık oyununu kazanmış oldu.

        MAVİ TAKIM İLE KIRMIZI TAKIM YARIŞMACILARI KİMLER?

        MasterChef Türkiye’nin son bölümünde ilk kaptanlık oyunu oynandı. Şefler, yarışmacılardan kaptanlık oyunu için tulumba tatlısı yapmalarını istedi. İstenilen boyutta 25 tane tulumba tatlısı yapılacaktı. Verilen sürede bu tatlıyı yetiştiremeyen 7 yarışmacı değerlendirme dışında kaldı. Kalan 9 yarışmacı içinden finale kalan isimler Berk, Tanya, Serhat oldu. Bu üç isimden en başarılı tabağı çıkaran ise Tanya Kilitkayalı oldu.

        MasterChef 2020’nin ilk kaptanlığını kazanan Tanya, Mavi takımın kaptanı oldu. Ve Kırmızı takımın kaptanı olarak Ayyüce Kamit’i seçti. Sonrasında ilk olarak seçime Tanya başladı ve iki takım yarışmacıları şu şekilde belirlendi;

        MAVİ TAKIM: Emir, Berk, Esra, Ebru, Eray, Özgül, Gülşah ve kaptan Tanya

        KIRMIZI TAKIM: Serhat, Barbaros, Duygu, Uğur, Furkan, Sedat, Celal ve kaptan Ayyüce

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ