Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika 'McMaster görevden alınacak' haberlerine Beyaz Saray'dan yalanlama

        ABD'de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster'ın birkaç ay içinde görevden alınacağı iddiasında bulunuldu.

        Amerikan NBC kanalının haberi, Beyaz Saray'da süreci yakından takip eden bazı üst düzey yetkililere dayandırıldı.

        Haberde McMaster'ın birkaç ay içinde görevden alınacağı ve yerine otomotiv endüstrisinin önde gelen isimlerinden Stephen Biegun'ın getirileceği iddiasına yer verildi. Biegun ise halen Ford Motor'un uluslararası hükümet ilişkileri başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

        Sürece, ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Kalemi John Kelly ile Savunma Bakanı Jim Mattis'in öncülük ettiği ve Trump ile McMaster arasında bazı görüş ayrılıkları olduğu savunuldu.

        REKLAM

        BEYAZ SARAY'DAN YALANLAMA

        Öte yandan konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Michael Anton, "Az önce Başkan Trump ve Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile beraberdik. Trump, konuya ilişkin, 'Bunlar yalan haberler. McMaster gayet iyi iş çıkarıyor' dedi." ifadelerini kullandı.

        Söz konusu iddiaya ilişkin daha önce de Amerikan medyasında haberler çıkmış, Trump ile McMaster arasındaki "anlaşmazlıkların" büyüdüğü ileri sürülmüştü.

        Biegun, daha önce 2001-2003 yıllarında dönemin Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice ile Beyaz Saray'da görev yapmıştı.

        Trump'ın göreve geldikten sonraki ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn 14 Şubat 2017'de istifa etmiş, 20 Şubat'ta ise McMaster göreve getirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ