Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kaslarınızı bu yöntemle daha çok çalıştırabilirsiniz!
        1

        MERDİVEN İNMEK KASLARI DAHA ÇOK ÇALIŞTIRIYOR

        Sicence Focus’da yayınlanan çalışmaya göre gönüllü kişiler haftada iki kez olmak üzere 10 katlı bir binanın merdivenlerinden yukarı çıkanlar ve inenler olarak iki gruba ayrıldı.

        2

        Çalışmanın sonucunda ise her iki grubunda sağlık gelişimleri tespit edildi. Merdivenden aşağı inen grubun kan ve yağ oranları daha iyi sonuç vermiş ayrıca aşağı inen grupta yüzde 34 daha fazla kas artışı görüldü.

        3

        Merdivenden yukarı çıkanlarda ise bu oran 2 kat daha az tespit edildi. Bakıldığı zaman vücudu daha fazla zorlayan yukarı çıkma aktivitesinin daha çok yağ yakacağı ve kas sağlayacağı düşünülir. Ancak araştırma verileri tam tersini söylüyor.

        4

        KASLAR DAHA ÇOK UZUYOR

        Araştırmacılar bunun nedenini ise eksantrik egzersizlerde kollar ve bacaklar aşağıya doğru çalıştığı için kaslar uzuyor ve iniş hızı yavaşlıyor. Bu yavaşlamadan dolayı vücut kendini korumak için daha çok çalışmak zorunda kalıyor.

        5

        Düşünüldüğünde yoga yapılırken neden daha çok ter döküldüğü mantıklı gelebilir. Yoga ve pilates kasların uzamasına yönelik sporlar olduğu için kasları zorluyor ve güçlendiriyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ