Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Musk Twitter'in hem patronu hem de CEO'su olacak - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sosyal medya platformu Twitter'ı satın alarak dikkatleri üzerine çeken milyarder iş insanı Elon Musk'ın, Twitter'ın yeni CEO'su olacağı öne sürüldü.

        Forbes'ın haberine göre, Musk'ın 44 milyar dolarlık anlaşma tamamlandığında, şirketin geçici CEO'su olarak görev yapabileceği belirtiliyor.

         Elon Musk Twitter'ı satın almak için anlaşmaya vardı
        Elon Musk Twitter'ı satın almak için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

        Haberde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyasına, Musk'ın Twitter'i satın alma teklifine bir düzineden fazla kişi ve yatırım firmasını da eklediği belirtildi.

        Buna göre, Elon Musk Oracle kurucusu Larry Ellison ve Sequoia Capital gibi yatırımcılardan 7.14 milyar dolarlık finansman bulmuş durumda.

        Tesla'nın yönetim kurulu üyesi olan Musk'ın yakın arkadaşı olarak tanınan Larry Ellison, finansman için 1 milyar dolar taahhüt etmişti.

        İlk başta satın alma işlemine karşı çıkan Suudi yatırımcı Prens El-Velid bin Talal da, Twitter'daki 1.89 milyar dolarlık hissesini nakde çevirmek yerine anlaşmaya dahil etmeyi kabul etti.

        Musk'ın 21 milyar dolarlık finansman taahhüdü de 27.25 milyar dolara revize edildi. Dosyaya göre Musk, şirketin kurucularından ve eski CEO'su olan Jack Dorsey de dahil olmak üzere Twitter'ın mevcut hissedarlarıyla önerilen satın alma işlemine katkı sağlamak için görüşmelere devam edecek.

        Twitter'ın dört kurucusundan biri olan ve uzun zamandır şirketin CEO'su olarak görev yapan Jack Dorsey Kasım 2021'de görevinden istifa etmiş, Dorsey'in yerine CEO olarak şirketin teknoloji sorumlusu Parag Agrawal geçmişti.

        Dorsey, sosyal medya platformu Twitter'ı 2006'da Biz Stone, Evan Williams ve Noah Glass ile birlikte kurmuştu.

        ÜCRETLİ YAPACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

        Twitter yönetim kurulunun, platformun Elon Musk tarafından satın alınmasını onaylamasının ardından Musk'tan, sosyal medya platformunun şirket ve hükümetler için 'cüzi ücretler' olabileceğine yönelik açıklama gelmişti.

        REKLAM

        Aynı zamanda elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın ve uzay teknolojileri şirketi SpaceX'in de CEO'su olan ABD'li iş insanı, Twitter'ın 'standart kullanıcılar için' ücretsiz olmaya devam edeceğini de vurguladı.

        GATES'TEN DİKKAT ÇEKEN MUSK YORUMU

        Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Microsoft Kurucusu Bill Gates ise, Musk'ın Twitter'ı daha kötü hale getirebileceğine yönelik bir açıklama yaptı.

         'Elon Musk Twitter'ı daha kötü hale getirebilir'
        'Elon Musk Twitter'ı daha kötü hale getirebilir' Haberi Görüntüle

        Sosyal medya platformlarında gerçeklerin yayılması gerektiğini söyleyen Gates, Elon Musk'ın Twitter'ı ne yönde değiştireceğinin henüz belli olmadığını belirterek, Musk'ın Tesla ve SpaceX yönetiminde akıllara durgunluk verici işler yaptığını ve son derece başarılı olduğunu da aktarmıştı.

        Gates, "Aynısının bu sefer (Twitter'da) yaşanacağından şüpheliyim. Ancak açık fikirli olmalıyız ve Elon'u asla küçümsememeliyiz" ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ