Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: NATO Liderler Zirvesi başladı: Erdoğan, Biden ve Johnson arasında ayaküstü sohbet - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı NATO Liderler Zirvesi, İspanya'nın başkenti Madrid'de başladı.

        NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ev sahibi İspanya Başbakanı Sanchez, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yer aldığı G20 liderlerini tek tek karşıladı.

        Zirvede geleneksel aile fotoğrafı da çekildi.

        REKLAM

        JOHNSON'DAN TÜRKÇE 'ÇOK GÜZEL' MESAJI

        Zirve başlamadan kısa süre önce ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ve İngiltere Başbakanı Johnson ile ayaküstü sohbet etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden ile ayaküstü sohbetine sonradan katılan İngiltere Başbakanı Johnson'ın Türkçe "Çok güzel" dediği anlar iki lideri kahkahaya boğdu. 3 liderin sohbeti kameralara böyle yansıdı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

        Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesi Türkiye saati ile 18.55'te başlarken, 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşmede ABD tarafı Türkiye'ye 'F-16 sorunlarını çözme sözü' verdi. İkili ilişkilerin gelişmesi vurgulandı.

        ERDOĞAN NATO ZİRVESİ AKŞAM YEMEĞİNE KATILDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesinin ikinci gününde El Prado Müzesi’nde Devlet ve Hükümet Başkanları için “Resmi Olmayan Transatlantik Akşam Yemeği’ne” katıldı.

        Erdoğan, salona girişte ABD Başkanı Biden ve Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko’nun erkek kardeşi ve iki kez Dünya Ağırsıklet Boks Şampiyonu olan Wladimir Klitschko ile ayak üstü sohbet etti.

        * Görseller NATO'nun resmi sitesinden ve Associated Press'ten alınmıştır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ