Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Nisa isminin anlamı nedir? Nisa ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Nisa isminin analizi
        1

        Nisa ismi de en çok tercih edilen kız isimlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem kulağa hoş gelmesi hem de kolay telaffuzlu olması nedeniyle anne ve baba adayları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Nisa isminin anlamı, Nisa ne demek, Nisa Kuran’da geçiyor mu, Nisa isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Nisa İsminin Anlamı

        Bir ismi tamamlayan en önemli detay, ismin sahip olduğu anlamıdır. İsimler bilinen ve bilinmeyen pek çok anlama sahiptir. Kulağa hoş gelen bir ad duyduğumuz bu ismi araştırırız. Anlamının ne olduğuna bakarız. Anne ve baba adayları da çocuklarına isim koymadan önce isimlerin anlamlarını araştırmaktadır. Çocuklarına güzel anlamlara sahip olan isimleri koymak istemektedirler. Kötü anlamlar içeren isimleri tercih etmezler. Bazı isimlerin birden fazla anlamı bulunabilmektedir. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşım kolaylaşmıştır. Nisa ismi de kulağa hoş gelen isimlerden biridir. Nisa ismini çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler tarafından ismin anlamları araştırılmaktadır. Nisa ismi birden fazla anlama sahiptir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Nisa isminin anlamları şunlardır:

        • Aşk, sevme duygusu.
        • Kadınlar.
        • Kur'an-ı Kerim'de IV. sure.

        Nisa Ne Demek?

        Günümüzdeki ebeveynler geleneksel isimlerden sıyrılıp daha modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Kulağa hoş gelmesi, kolay söylenmesi ve kökeni isim konusunda dikkat edilen diğer hususlardır. Bir ismin anlamı da oldukça önemli bir detaydır. Anlamını bilmediğimiz bir ismi çocuğumuza koymayı istemeyiz. Bu sebeple de önce anlamını araştırırız daha sonra uygunsa tercih ederiz. Nisa ismi de son zamanlarda tercih edilen kız isimlerinden biridir. Birden fazla güzel anlam taşımaktadır. Nisa ismi; aşk, sevme duygusu, kadınlar, Kuran’ı Kerim’in 4.suresi anlamlarına gelmektedir.

        2

        Nisa Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynlerin çocuklarına isim koyarken belirledikleri kıstaslar farklılık göstermektedir. Bazı ebeveynler köken üzerinden hareket eder, bazıları ise kulağa hoş gelmesine ve kolay söylenmesine dikkat eder. Bazı ebeveynler ise ismin Kuran’ı Kerim’de yer almasına önem verir. Hatta Kuran’ı Kerim’de bulunmayan isimleri tercih etmezler. Kuran’ı Kerim’de yer almayıp birçok güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Ancak ebeveynlerin çocuklarına isim koyarken öncelikleri farklı olabilmektedir. Nisa isminin çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığını merak etmektedir. Nisa ismi Kur'an-ı Kerim'de (Nisa Suresi) geçmektedir ve Nisa ismini koymak caizdir.

        Nisa İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizleri son dönemlerde popülerleşmeye başlayan bir konudur. İsim analizi yardımıyla sahip olduğumuz ismin olumlu ve olumsuz özellikleri hakkında bilgi sahibi olabiliriz. İsim analizleri ismin sahip olduğu özellikleri listelemektedir. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizlerine başvurmaktadır. Nisa ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin analizini araştırmaktadır.

        Üretken kişilerdir. Mantık ve duygu arasında seçim yapmakta zorlanırlar. Zorluklara göğüs germesini iyi bilirler. Ayrıca biraz da maceraperesttir. Duygusal anlamda zengin bir iç dünyaları vardır; hayal kırıklığına uğramaktan hoşlanmazlar. Liderlik vasfı da bulunmaktadır. Sağduyulu ve düşünceli kimselerdir. Hırslı ve üretken yapılarıyla bilinirler. İnce ruhlu bir yapıya sahip olduklarından dolayı kırılganlardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ