Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Dünyaca ünlü isimler deprem paylaşımı yapmadılar! Sosyal medyada binlerce eleştiri aldılar!
        1

        6 Şubat günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illeri olan Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Kilis, Elazığ ve Sivas'ı etkisi altına alan 7.7 büyüklüğündeki deprem sebebiyle tüm Türkiye yasa boğulmuştu. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin de yaralandığı bu felaket dünyada da ses getirmişti. Birçok ünlü sosyal medya hesabından Türkiye için yardım toplarken, bazı dünyaca ünlü isimler bu felakete karşı sessiz kalmıştı. İşte ülkemizin yaşadığı bu zor durumda destek olmayan dünyaca ünlü isimler...

        2

        LIONEL MESSI

        Kahramanmaraş depreminin olduğu ilk andan beri Türkiye'nin yanında olduğunu belli eden dünya yıldızı futbolcu Lionel Messi ve eşi AHBAP Derneği'ne 3.5 Milyon Euro bağış yaptı. Sevilen futbolcu aynı zamanda 431 milyon takipçili sosyal medya hesabından yardım çağrılarında bulunan paylaşımlar yaptı.

        3

        CRISTIANO RONALDO

        Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo ülkemizde yaşanan felaket ile ilgili sosyal medya hesabından hiçbir paylaşımda bulunmadı. Melih Demiral ünlü futbolcunun AHBAP Derneği'ne bağış yapacağını söylemişti fakat öyle bir hamle de gerçekleşmedi. Ronaldo sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

        4

        GRETA THUNBERG

        Ağustos 2018'de iklim değişikliği ile savaşılmaya hemen başlanması gerektiği konusunda protestolara başlayan İsveçli bir eylemci olan Greta, Türkiye'de yaşanan deprem ile ilgili Twitter hesabı üzerinden tek bir Retweet yaparak birçok eleştiri aldı. Küresel ısınma yüzünden dünya kaynaklarının tükenmesini, insanların ölmesine karşı eylemlerle gösteren bir kişinin böyle bir felaket üzerinden yardım çağrısında bulunmaması tepki topladı.

        5

        İşte Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremle ilgili paylaşım yapmayan diğer ünlüler...

        SEBASTIAN VETTEL

        6

        RIHANNA